“Καρχαρίας τρώει γυναίκα” – Προσοχή: Βίντεο απάτη στο Facebook

epithesi karxaria se gynaika facebook

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς  διάφορα τεχνάσματα για να εξαπατήσουν τα θύματα τους. Αυτή τη φορά, ξεκίνησαν μια καμπάνια με βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει ένα καρχαρία να τρώει μια γυμνή .

Το γεγονός ότι το βίντεο φαίνεται να φιλοξενείται στο YouTube είναι ένα σαφές σημάδι ότι πρόκειται για απάτη, αλλά ακόμα κι έτσι, πολλοί χρήστες του είναι πιθανό να πέσουν στην παγίδα. Συνήθως, αυτά τα μηνύματα οδηγούν σε online έρευνες (ερωτηματολόγια) , αλλά σε αυτή την περίπτωση,  εγκαθίστανται κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή του θύματος.

Η απάτη δελεάζει το θύμα με ένα banner που μοιάζει με επίθεση καρχαρία, τo οποίο λογοκρίνεται, σε μια προσπάθεια να κρύψει δήθεν τη θηριωδία του συμβάντος. Το επίμαχο σημείο έχει καλυφθεί με χρήση προγράμματος επεξεργασίας ς. Για να δει το βίντεο, το θύμα καλείται να ακολουθήσει ένα σύνδεσμο (). Αφού μεταβεί σην ιστοσελίδα των απατεώνων, καλείται να κατεβάσει ένα  plug-in το οποίο απαιτείται για την  αναπαραγωγή του βίντεο. Το plugin περιέχει το οποίο παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή σας και προβάλει διαφημίσεις μέσω των προγραμμάτων περιήγησης.

To κακόβουλο λογισμικό που μολύνει το του χρήστη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί δυνητικά ακόμα για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Τις περισσότερες φορές, όμως, αυτό το είδος της απάτης, έχει ως στόχο να επωφεληθούν οι απατεώνες με κέρδη από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στο brower του υπολογιστή σας. Εκτός από το ότι τα προγράμματα αυτά εγκαθίστανται στο σύστημα, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, έχουν επίσης αρνητική επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν (Συνήθως απαιτείται ειδικό λογισμικό).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).