Η 0Patch θα υποστηρίξει για άλλα 2 χρόνια τα Windows 7 και Windows Server 2008 R2

Η Microsoft σταματάει τις ενημερώσεις κώδικα των Windows 7 και 2008 R2 αλλά η 0Patch θα συνεχίσει να τα υποστηρίζει για τουλάχιστον 2 έτη ακόμα.

0patch windows 7 security updates

Η Microsoft πριν 3 έτη είχε προσφέρει τις εκτεταμένες ενημερώσεις κώδικα για τα Windows 7 και τα Windows 2008 R2, καθώς αυτά τα δύο λειτουργικά είχαν αντικατασταθεί με τις νεότερες εκδόσεις. Όσοι χρήστες ήθελαν (και περισσότερο οι ) μπορούσαν να εγγραφούν στην ESU ( Security ) και να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για τις τους, φυσικά επί πληρωμή.

Στην πορεία όμως αποκαλύφθηκαν τρόποι για την ανέξοδη αυτών των ενημερώσεων κώδικα και σε οικιακές συσκευές με Windows 7. Η τελευταία ενημέρωση ασφαλείας θα εκδοθεί για τα Windows 7 τον Ιανουάριο του 2023. Η Microsoft ανακοίνωσε ήδη ότι δεν θα επεκτείνει την υποστήριξη πέρα ​​από τα τρία χρόνια που υποσχέθηκε, από το Server 2008 R2 όπου θα το υποστηρίξει επί πληρωμή κατά ένα μόνο χρόνο ακόμα.

Το μερίδιο χρήσης των Windows 7 έχει μειωθεί σημαντικά από το τέλος του 2019 που έληξε η δωρεάν υποστήριξή του. Οι περισσότεροι χρήστες το έχουν αντικαταστήσει με τα Windows 10, παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα ένας σεβαστός αριθμός συσκευών που χρησιμοποιούν το κλασικό λειτουργικό σύστημα.

Το κενό έρχεται να καλύψει η εταιρεία 0Patch η οποία ανακοίνωσε αυτή την εβδ ότι θα παρέχει την υπηρεσία -patching έως τον Ιανουάριο του 2025, τουλάχιστον, για τις συσκευές με Windows 7 και Windows Server 2008 R2. Η εταιρεία θα παράγει ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για «τα κρίσιμα τρωτά σημεία που είναι πιθανό να αξιοποιηθούν».

Η υπηρεσία έχει κόστος, αλλά είναι φθηνότερη από αυτό που χρέωνε η Microsoft για τις ενημερώσεις της ESU. Τα προγράμματα Pro και Enterprise είναι διαθέσιμα για 24,95€ ή 34,95€ ετησίως. Και τα δύο προγράμματα περιλαμβάνουν ενημερώσεις κώδικα και για το Microsoft Office 2010.

Οι συσκευές με Windows 7 ή Windows Server 2008 R2 που δεν έχουν ενημερωθεί από το 2020 μπορούν να εγγραφούν στο 0Patch και θα λάβουν όλα τα micro patches που κυκλοφόρησε η εταιρεία από το 2020 καθώς και όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις. Συνολικά 52 κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας επιδιορθώθηκαν από την εταιρεία από το 2020.

Πρέπει να θυμάστε ότι η 0Patch εστιάζει μόνο σε κρίσιμες ενημερώσεις κώδικα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη , μπορεί να είναι μια καλή επένδυση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
0patch,windows,server,updates

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).