Meta έκαψε 15 δις στο metaverse project και κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν

Η έχει “κάψει” περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια στο project από την αρχή του περασμένου έτους και οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πού πήγαν αυτά τα χρήματα παραμένουν ασαφείς.


Ορισμένοι ειδικοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις ενημερώσεις που παρείχε η Meta νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθώς πίστευαν ότι η νέα τεχνολογία θα είχε προχωρήσει περισσότερο.

metaverse project

Η Meta έχει ξοδέψει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για το εγχείρημά της από τις αρχές του περασμένου έτους, αλλά μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί που ακριβώς έχει δαπανήσει τα χρήματα.

“Το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουν χρήματα, αλλά η διαφάνεια με τους επενδυτές είναι καταστροφή”, δήλωσε ο Dan Ives, τεχνολογικός αναλυτής της Wedbush Securities.

“Αυτό συνεχίζει να είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα για τον και την ομάδα του γιατί προς το παρόν, στοιχηματίζουν χρήματα στο μέλλον, ενώ συνεχίζουν να έχουν τεράστια προβλήματα στη βασική τους επιχείρηση”, πρόσθεσε.

Όταν η Meta άρχισε να αποκαλύπτει τις οικονομικές πληροφορίες των Reality Labs πέρυσι, η εταιρεία ανέφερε ότι είχε βάλει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο εγχείρημα. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει αναφέρει ζημίες άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους έξι μήνες του 2022, με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν ότι οι συνολικές ζημίες για φέτος θα μεγαλώσουν.

  Επενδυτής της Meta βάζει φρένο στα δις που εξαφανίζονται

Η Meta αρνήθηκε να δώσει σχολιάσει αυτήν την ιστορία, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Meta δεν ανακοινώνει τις οικονομικές λεπτομέρειες για το τμήμα της Reality Labs.

Ο Ives ανέφερε ότι το ποσό που έχει ξοδέψει η Meta για το metaverse μέχρι στιγμής είναι ανησυχητικό, δεδομένων των ενημερώσεων που παρείχε αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή μιας νέας συσκευής αξίας $1.500 και ενός ολόσωμου avatar.

Ο Zgutowicz, αναλυτής της Benchmark, δήλωσε ότι αν και δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, εκτιμά ότι τουλάχιστον το 60% των απωλειών της Reality Labs οφείλονται στο τεράστιο κόστος έρευνας και ανάπτυξης που συνεπάγεται η οικοδόμηση ενός εντελώς νέου κόσμου.

“Δεν υπάρχει πραγματικό metaverse, τουλάχιστον μέχρι να μπορέσουμε όλοι να φοράμε γυαλιά που δεν θα μας κάνουν να μοιάζουμε με εξωγήινους ή κάτι τέτοιο”, είπε.

Ο Zgutowicz επεσήμανε ότι η Meta έχει πολλούς λόγους να προσπαθεί να χτίσει τα πάντα μόνη της.

Ωστόσο ο Ivan Feinseth, αναλυτής τεχνολογίας στην Tigress Financial Partners, δήλωσε ότι πιστεύει στο μακροπρόθεσμο όραμα του Mark Zuckerberg και στην υπόσχεση του για το metaverse.

  LibreOffice 7.3.7 η τελευταία έκδοση της 7.3

“Όταν το αγόρασε για πρώτη φορά το , πολλοί γέλασαν μαζί τους και έλεγαν ότι ήταν τρελοί. Είπαν, “αυτός ο τύπος θα πετάξει όλα αυτά τα χρήματα” αλλά το Instagram αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τις καλύτερες αγορές όλων των εποχών.

Διαβάστε το αρχικό άρθρο στο Business Insider

metaverse,meta,facebook,mark,iguru,Zuckerberg

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


70  +    =  74