10 πράγματα που δεν πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο Facebook

Σε συνέχεια της δημοσίευσης μας για τα παραπλανητικά μηνύματα που βλέπουμε συχνά στο Facebook και αφορούν την προστασία δεδομένων και τις “επιπρόσθετες” του απορρήτου, με την ανάρτηση κατεβατών γραμμένα από επίδοξους νομικούς-απατεώνες, θα αφιερώσουμε αυτό το άρθρο σε αυτούς που επιθυμούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.

Το πραγματικά αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ενώ υπάρχουν ορισμένοι που δημοσιεύουν με τους τόνους προσωπικές λεπτομέρειες από τη ζωή τους και διάφορα άλλα προσωπικά δεδομένα πιστεύουν ότι αν αναρτήσουν ένα νομότυπο κείμενο θα καταφέρουν να παρακάμψουν τους Όρους Υπηρεσιών του κοινωνικού δικτύου. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε αμέσως από την αρχή ότι οι που ανεβάζετε και μοιράζεστε στο Facebook ανήκουν και στο Facebook ας δούμε ποιο είναι το πρόβλημα πραγματικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στην ασφάλεια σας. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ άνετα από κάποιον που θέλει να σας κάνει κακό. Τι μπορείς να μάθεις κοιτάζοντας μόνο τις φωτογραφίες κάποιου; Ας τα δούμε όμως ένα ένα. Ακολουθεί μια λίστα από 5 πράγματα που πρέπει αποφεύγετε να δημοσιεύετε στα κοινωνικά δίκτυα, και γενικότερα online.

Έχουμε ήδη αναφέρει σε ένα προηγούμενο άρθρο 5 πράγματα που δεν πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο Facebook. Προσθέσαμε άλλα 5 και τα παραθέτουμε παρακάτω:

facebook evil eyes

1. Ποτέ μα Ποτέ την Πλήρη Ημερομηνία Γέννησης (δική σας ή κάποιου μέλους της οικογένειάς σας)

Σε όλους αρέσουν οι ευχές τα γενέθλια από τους φίλους μας στο Facebook. Θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλά γνωρίζοντας ότι κάποιοι μας σκέφτηκαν και αφιέρωσαν μερικά δευτερόλεπτα να μας αφιερώσουν μια ευχή. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτούς που σας αγαπούν και σας σκέφτονται προσφέρεται σε κακόβουλους χρήστες την πλήρη της γέννησης σας. Γνωρίζεται που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν; Θα είναι πολύ καλύτερο να μην δώσετε την ημερομηνία, αλλά αν πρέπει, τουλάχιστον μην φανερώσετε τον χρόνο γέννησης. Οι πραγματικοί φίλοι σας γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες έτσι κι αλλιώς.

2. Κατάσταση Σχέσης

Έχετε σχέση ή όχι, αυτό δεν αφορά το Facebοok. Μαζί με τους φίλους σας, παρακολουθούν και οι απατεώνες. Αν κάποιος γνωρίζει ότι μένετε μόνος ή μόνη, και σας δει κάπου έξω, γνωρίζει ότι το σπίτι σας είναι αφύλακτο.

3. Την τρέχουσα τοποθεσία σας

Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν πάρα πολύ την λειτουργία tagging τοποθεσίας στο Facebοok. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους άλλους να γνωρίζουν που είμαστε. Είσαστε ας πούμε σε διακοπές και όχι στο σπίτι σας. Αν οι κλέφτες γνωρίζουν το μέρος, ξέρουν ακριβώς και πόσο χρόνο έχουν για να σας κλέψουν. Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες από το μέρος που βρίσκεστε όταν φτάσετε στο σπίτι ή να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στους φίλους σας για να τους κάνετε να ζηλέψουν.

4. Το γεγονός ότι είστε Home Alone

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουν ενημερώσει οι γονείς τα παιδιά τους, ότι δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουν ότι είναι μόνα στο σπίτι. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και καθόλου ευχάριστοι.

5. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας με tag τα ονόματα τους

Αγαπάτε τα παιδιά σας. Κάνετε τα πάντα για να τους κρατήσετε ασφαλή, αλλά ανεβάζετε εκατοντάδες tagged φωτογραφίες και βίντεο με τα παιδιά τους στο Facebook, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πιθανώς 9 από 10 γονείς έχουν δημοσιεύσει το όνομα του παιδιού τους, την ακριβή ημερομηνία και ώρα της γέννησης τος, όταν ήταν στο νοσοκομείο αμέσως Υπάρχουν τέρατα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομα του παιδιού σας, ονόματα συγγενών και φίλων σας για να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί και να το πείσουν ότι δεν είναι ξένοι.

Σκεφτείτε πριν δίνετε μια πληροφορία στο διαδίκτυο, η πληροφορία δεν χάνεται και δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων!

6. Τον πραγματικό αριθμό του τηλεφώνου σας

Εσείς μπορεί να θέλετε να είναι εύκολο για τους φίλους σας να επικοινωνήσουν μαζί σας, αλλά ο αριθμός του τηλεφώνου σας μπορεί πέσει σε λάθος χέρια.Έτσι θα μπορέσουν να προσδιορίσουν ακριβώς τη θέση σας με κάποια υπηρεσία αντίστροφης αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με τους φίλους σας μέσω του Google Voice (με τοίχο προστασίας) ή και του Skype.

7. Εικόνες με ετικέτες γεωγραφικής σήμανσης

Δεν υπάρχει καλύτερος οδικός χάρτης για την τρέχουσα τοποθεσία σας από μια εικόνα με γεωγραφικές συντεταγμένες. Το τηλέφωνό σας καταγράφει την τοποθεσία σας και τις περνάει μέσα στις φωτογραφίες που τραβάτε, χωρίς καν να το γνωρίζετε. Απενεργοποιήστε άμεσα το χαρακτηριστικό geotags στο τηλέφωνο σας.

8. Τα Σχέδια σας για Διακοπές

«Γεια σας, θα είμαι σε διακοπές από τις 20 Δεκεμβρίου, παρακαλώ ελάτε να με κλέψετε.” Κανείς δεν χρειάζεται να γνωρίζει ότι θα λείπετε για διακοπές. Μην το ανακοινώνετε και απενεργοποιήστε το Facebook Places .

9. Ντροπιαστικά πράγματα που δεν θα θέλατε μοιραστείτε με τον εργοδότη ή την οικογένειά σας

Πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε online, σκεφτείτε αν θα θέλατε να το δει το αφεντικό ή οικογένειά σας. Αν η σκέψει σας κάνει να ανατριχιάζετε τότε μην το δημοσιεύσετε. Ακόμα κι αν δημοσιεύσετε κάτι και να το διαγράψετε, δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν θα προλάβει να πάρει ένα screenshot και να το χρησιμοποιήσει αργότερα.

10. Πληροφορίες σχετικά με την εργασία σας ή projects της εργασίας σας

Το να μιλάτε για το project που ασχολείστε δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Δίνετε πολύτιμες πληροφορίες στους ανταγωνιστές σας, και ίσως μπορούν να τις αξιοποιήσουν πολύ πριν την εταιρεία σας.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).