Ξεχάστε το Ransomware, η Microsoft λέει ότι το Cryptojacking είναι η μεγαλύτερη απειλή

Οι επιθέσεις ransomware είναι το αγαπημένο εργαλείο των hacker και των απατεώνων, για αποκομιδή χρημάτων από τα θύματά τους. Όμως η Microsoft αναφέρει ότι το ransomware έχει χάσει τη πρώτη θέση, δίνοντας τα πρωτεία σε ένα άλλο είδος επίθεσης: το cryptojacking.

Στο blog που έχει η Microsoft για την ασφάλεια, αναφέρει πώς άλλαξε η εμβέλεια των διαδικτυακών επιθέσεων, με την πάροδο των ετών.

Η Microsoft εξηγεί ότι το cryptojacking μέχρι πρότινος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ενόχληση, μια σχετικά καλοήθης δραστηριότητα, που απλά εξαντλούσε τους πόρους του παραβιασμένου μηχανήματος. Τώρα όμως, υπό το καθεστώς της αυξημένης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων, απογειώθηκε τους τελευταίους μήνες. Η Microsfot ισχυρίζεται ότι το cryptojacking πέρασε μπροστά από το ransomware, ως προτιμητέο από τους hackers.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τα Avira Protection Labs, σημειώθηκε αύξηση 53% στις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού για mining το 4ο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτής της αυξανόμενης απειλής, η εταιρεία χρησιμοποιεί το Intel Threat Detection Technology (TDT) με το Microsoft Defender για Endpoint ως όπλο για να εντοπίζει και να αφαιρεί αυτές τις ενοχλητικές απειλές.

Τι είναι οι επιθέσεις Cryptojacking και Ransomware;
Αν ξύνετε το κεφάλι σας για το τι είναι το ransomware και τι το cryptojacking, ας τα δούμε καλύτερα και ας δούμε γιατί οι hackers άλλαξαν συνήθεια.

Οι hackers αγαπούν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε από αυτά τα είδη επίθεσης, επειδή βγάζουν άμεσα χρήματα. Το Ransomware, ο προηγούμενος βασιλιάς του κακόβουλου λογισμικού, το πετύχαινε κλειδώνοντας τον υπολογιστή του θύματος και αρνούμενο να το ξεκλειδώσει μέχρι το θύμα να πληρώσει.

Το Ransomware ήταν αποτελεσματικό αλλά είχε αδυναμίες. Ο hacker έπρεπε να μπορεί να παραδώσει ένα μήνυμα με τα λύτρα και να πείσει το θύμα να πληρώσει.

Επειδή η διακίνηση κρυπτονομισμάτων αυξάνεται, οι hacker κινούνται προς μία εργασία απαραίτητη για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται mining (εξόρυξη). Έτσι ένας hacker περνά ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή του θύματος και χρησιμοποιεί τους πόρους του μηχανήματός του για να κάνει εξόρυξη.

Σε σύγκριση με το ransomware, το cryptojacking είναι πολύ πιο ασφαλές. Ενώ το ransomware τερματίζει τον υπολογιστή του θύματος και απαιτεί πληρωμή, το cryptojacking εξαντλεί τους πόρους του υπολογιστή του θύματος χωρίς να αποκαλύπτει άμεσα την παρουσία του.

Ως εκ τούτου, αυτό το νέο κύμα κακόβουλου λογισμικού είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να καταργηθεί. Φαίνεται ότι τα κρυπτονομίσματα μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας και γιαυτό το λόγο το cryptojacking ήρθε για να μείνει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).