Android smartphones στέλνουν πληροφορίες του ιδιοκτήτη στη Κίνα

Ένας τουλάχιστον κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων (smartphones) που κυκλοφορούν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών έχει σοβαρά θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με τις Αμερικάνικες Αρχές.

Η BLU Products, είναι μία από τις εταιρείες που πουλάει Android smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες της Νότιας Αμερικής, και όπως φαίνεται διέθεσε στην αγορά περίπου 120.000 συσκευές που πιθανώς αποστέλλουν μηνύματα κειμένου (και όχι μόνο) στην Κίνα.smartphone

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ένα backdoor σε μορφή προ-εγκατεστημένου που παρακολουθεί τη γεωγραφική θέση του χρήστη του smartphone, καθώς και όλες του τις , όπως και τα μηνύματα κειμένου.

Το εν λόγω λογισμικό στέλνει στη συνέχεια όλες τις στην Κίνα κάθε 72 ώρες. Το μυστικό λογισμικό έχει αναπτυχθεί από μια κινεζική εταιρεία που ονομάζεται Shangai Adups Technology και σύμφωνα με τους ερευνητές, τρέχει σε περισσότερα από 700 τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, το πρόβλημα δεν φαίνεται να περιορίζεται στα 120.000 Android smartphones που κυκλοφόρησαν από την BLU Products στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, η εταιρεία ασφαλείας που βρήκε το backdoor (Kryptowire) ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της Adups διαβιβάζει τα πλήρη περιεχόμενα των μηνυμάτων κειμένου, τις λίστες επαφών, τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, πληροφορίες για γεωγραφικό εντοπισμό και άλλων δεδομένων σε ένα ΚΙνέζικο server σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με προγραμματιστές της Adups, το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει του Κινέζους κατασκευαστές τηλεφώνων να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των χρηστών. Επίσης, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η έκδοση του λογισμικού που βρέθηκε στις κινητές συσκευές της BLU δεν προοριζόταν για την αγορά των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η BLU Products αφαίρεσε κρυφά το λογισμικό από το smartphone της, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν από τους ερευνητές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της BLU Samuel Ohev-Zion, η παρουσία του backdoor ήταν κάτι που δεν γνώριζαν, και για αυτό το αφαίρεσαν άμεσα μόλις το έμαθαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Κινέζικη εταιρεία Adups παρέχει λογισμικό σε πολύ μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, όπως η ZTE και η Huawei, οι οποίες διαθέτουν Android smartphones σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο στην Κίνα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).