Hackers ζητούν λύτρα από την Apple για να μην διαγράψουν iPhones

Η Apple φέρεται να βρίσκεται υπό πίεση για να πληρώσει λύτρα σε μια ομάδα hackers που απειλούν να διαγράψουν από μακριά .

Οι hackers ονομάζονται “Turkish Crime .” Λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλη είναι η Αpple, οι hackers ζητούν ελάχιστα χρήματα από την εταιρεία, αφού το ποσό φτάνει τα 75.000 δολάρια σε Bitcoin. Εναλλακτικά η εταιρεία θα μπορούσε να δώσει 100.000 δολάρια σε κάρτες δώρων από το iTunes σύμφωνα με δημοσίευση του .apple

Το γεγονός ότι οι hackers δημοσιοποίησαν την απειλή στα μέσα ενημέρωσης δείχνει ότι μάλλον επιθυμούν να κάνουν την Apple να ανησυχήσει περισσότερο, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τους χρήστες ότι η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να πληρώσει.

Οι hackers διέθεσαν επίσης μερικά screenshots από υποτιθέμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ της ομάδας και των μελών της ομάδας ασφάλειας της Apple. Δημοσίευσαν επίσης ένα βίντεο στο που τους εμφανίζει να μπορούν να συνδεθούν σε κλεμμένους λογαριασμούς, να βλέπουν φωτογραφίες, αλλά και ότι μπορούν να διαγράψουν συσκευές από μακριά.

Ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται ότι απέστειλε η Apple στους hackers τους ζητά να κατεβάσουν το βίντεο αναφέροντας παράλληλα:

“Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι δεν ανταμείβουμε εγκληματίες του κυβερνοχώρου επειδή παραβιάζουν το νόμο.”

Από την άλλη το Motherboard αναφέρει ότι τα στοιχεία που διαθέτει για το hack δείχνουν κάποια ασυνέπεια. Σε ένα από τα e-, ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε 300 εκατομμύρια λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αpple, ενώ σε ένα άλλο ο αριθμός φτάνει τα 559 εκατομμύρια.

Από την πλευρά της, η Αpple φαίνεται να διατηρεί την ψυχραιμία της. Οι hackers ωστόσο τους έχουν δώσει προθεσμία μέχρι τις 7 Απριλίου για να καταβάλουν τα λύτρα. Θα αρχίσει η iPhones μέσω του iCloud; Είναι αλήθεια ή όχι; Υπομονή και θα δούμε.

Η πίεση που φέρεται να ασκούν οι hackers στην Apple μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μάλλον δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).