Τι κάνετε πριν την εγκατάσταση του Windows 10 Creators Update

Η Microsoft θα αρχίσει να διαθέτει από αύριο το Creators μέσω ενός βοηθητικού προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή τους, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τις 11 Απριλίου, που θα διατεθεί μέσω του Windows Update.

Φυσικά οι ενδιαφερόμενοι είναι πάρα πολλοί, αν η Microsoft έχει αναφέρει ρητά ότι αυτή η μέθοδος απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες, που μπορούν να εκτελέσουν τα επιπρόσθετα βήματα που ίσως χρειαστούν για μια επιτυχή ενημέρωση.Windows 10 Creators Update

Όπως όμως σας έχουμε πει ήδη, για την εγκατάσταση του Windows 10 Creators Update μέσω του Βοηθού Ενημέρωσης της Microsoft δεν θα πρέπει να είστε πυρηνικός επιστήμονας, καθώς αν όλα πάνε καλά το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι τα click στο Επόμενο μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του συστήματός σας.

Ωστόσο καλό θα ήταν πριν αρχίσετε να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τα παρακάτω:

1. Αναβαθμίστε πλήρως τον υπολογιστή σας

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι πλήρως ενημερωμένος, διαθέτει δηλαδή όλα τα τελευταία patches. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η αναβάθμιση στο Windows 10 Creators Update θα κυλήσει ομαλά.

Ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη αθροιστική ενημέρωση, αν και γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να είναι πρόκληση για μερικούς, καθώς αυτές οι ενημερώσεις προκαλούν συχνά κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Ανοίξτε το Windows Update, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις, και εγκαταστήστε τα πάντα στον υπολογιστή σας.

2. Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο σας

Ο Βοηθός ενημέρωσης των Windows θα κατεβάσει τα απαραίτητα αρχεία για την ενημέρωση και, στη συνέχεια, θα τα εξάγει για να ενημερώσει το σύστημά σας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε αν ο υπολογιστής σας δεν έχει τον απαραίτητο χώρο, η διαδικασία θα κολλήσει.

Έτσι πριν αρχίσετε βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει αρκετό χώρο αποθήκευσης για να πραγματοποιήσετε την αναβάθμιση.

Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 απαιτεί 16GB για την έκδοση των 32-bit και 20GB για την 64-bit. Όμως εφόσον μιλάμε για αναβάθμιση συστήματος και όχι για καθαρή εγκατάσταση, το ISO των 32-bitφτάνει τα 3GB, ενώ η εικόνα των 64-bit είναι στα 4.1GB. Έτσι θα χρειαστεί διπλάσιος καθώς μετά την λήψη και πριν την εγκατάσταση, ο βοηθός της Microsoft θα πρέπει να αποσυμπιέσει τα ISO.

3. Ενημερώστε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα

Αυτό το βήμα ακούγεται κάπως “άβολο”, αλλά θα πρέπει να το προσέξετε. Ένα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φίλοι της Microsoft κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης των Windows είναι η συμβατότητα των εγκατεστημένων εφαρμογών.

Το ασφαλείας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, καθώς πάρα πολλές φορές προγράμματα προστασίας από ιούς ή firewalls μπλοκάρουν την αναβάθμιση σε άλλη έκδοση των Windows.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο λάθος είναι να ενημερώσετε τα προγράμματα ασφαλείας στην τελευταία έκδοση. Ένα πιο ριζοσπαστικό μέτρο είναι πλήρης απενεργοποίηση του λογισμικού, αλλά δεν θα το συνιστούσαμε.

Αν διαβάσατε όλα τα παραπάνω και είστε έτοιμοι για την αναβάθμιση του σσυτήματός σας καλό θα ήταν και διαβάσετε και την παρακάτω δημοσίευση:

Μην εγκαταστήσετε ακόμα το Windows 10 Creators Update

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).