To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIA

Το δημοσίευσε σήμερα το Vault 7 «Grasshopper», μια νέα σειρά εγγράφων που αποκαλύπτουν το κακόβουλο λογισμικό () που αναπτύχθηκε από τη για να παραβιάζει συστήματα με Windows να παρακάμπτει λογισμικά προστασίας από ιούς.

Τα 27 έγγραφα που δημοσίευσε το WikiLeaks, αναφέρεται ότι προέρχονται από το λεγόμενο Grasshopper framework της CIA, μια πλατφόρμα που χαρακτηρίζεται σαν «μυστική» από την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, και η οποία υποτίθεται ότι είναι διαθέσιμη μόνο σε μέλη της CIA.WikiLeaks cia

Η σημερινή διαρροή δείχνει πώς η CIA ανέπτυξε και κακόβουλο λογισμικό (malware) που μπορεί να περάσει απαρατήρητο ακόμη και από τα πιο κορυφαία λογισμικά προστασίας από ιούς στον κόσμο, όπως αυτά της και της Symantec. Το κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να εντοπιστεί ούτε από τη λύση της Microsoft, Windows Defender.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούνται από τη CIA για τη συλλογή πληροφοριών από τα συστήματα (με Windows), ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και των εγκατεστημένων προϊόντων ασφαλείας.

Μια ξεχωριστή ενότητα στις σημερινές διαρροές ονομάζεται Stolen Goods (Version 2), και αντιπροσωπεύει το κακόβουλο λογισμικό που αναπτύχθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου σε όλο τον κόσμο και τροποποιήθηκε από τη CIA για τους δικούς της στόχους. Ένα τέτοιο κακόβουλο λογισμικό είναι και το Carberp, το οποίο είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που δημιουργήθηκε από κάποιο hacker που πιστεύεται ότι είναι από τη Ρωσία.

Το WikiLeaks αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα εργαλεία της CIA χρησιμοποιήθηκαν από το 2012 και μέχρι το 2015 έλαβαν πολλές ενημερώσεις που πρόσθεσαν περισσότερες βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά.

Η CIA έχει ήδη απαντήσει και με μια δήλωση της αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι η υπηρεσία δεν κάνει “κανένα σχόλιο για την αυθεντικότητα των δήθεν εγγράφων.”

Το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να είναι βαθύτατα προβληματισμένο από τις αποκαλύψεις του Wikileaks που έχουν σχεδιαστεί για να βλάψουν την ικανότητα της Κοινότητας των Πληροφοριών για την προστασία της Αμερικής κατά των τρομοκρατών και άλλων αντιπάλων. Αυτές οι αποκαλύψεις δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο το προσωπικό και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, αλλά και να εξοπλίζουν και τους αντιπάλους μας με εργαλεία και πληροφορίες που μας κάνουν κακό” αναφέρει η υπηρεσία.

Wikileaks #Grasshopper

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).