Το Bitcoin χωρίστηκε τελικά στα δύο

Λίγο μετά τις 13:00 σήμερα, ώρα Ελλάδας, το Bitcoin χωρίστηκε στα , και έτσι δημιουργήθηκε το Bitcoin Cash, ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα, σε μια διαίρεση της αλυσίδας που είχε προβλεφθεί πριν μήνες.

Bitcoin

Η διάσπαση που ονομάζεται “hard fork” (σκληρό πηρούνι), αν και τελευταία στιγμή φαινόταν ότι θα αποφευχθεί, τελικά έγινε και προέρχεται από την επιθυμία μιας ομάδας bitcoin να καταπολεμήσει τα υψηλά τέλη συναλλαγών και ένα μέγιστο όριο μεγέθους bitcoin που καθιστούσε άχρηστα τα μεγαλύτερα μπλοκ.

Αυτό έχει μια λεπτή επίπτωση για τους ιδιοκτήτες του Bitcoin. Αν διαθέτετε Bitcoin και ελέγχετε τα ιδιωτικά κλειδιά σας, τα ίδια ιδιωτικά κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξοδέψετε και τα Bitcoin Cash σας.

Αν είστε κάτοχος του Bitcoin αλλά δεν ελέγχετε τα κλειδιά, τότε εξαρτάται από το αν έχετε επιλέξει να διατηρήσετε τα bitcoins σας σε μια πλατφόρμα Bitcoin Cash ή σε ψηφιακό πορτοφόλι. Κάθε πλατφόρμα αντιμετωπίζει διαφορετικά το νέο Bitcoin Cash. Για να απολαύσετε αυτό το επιπλέον νόμισμα, θα πρέπει να ελέγξετε την πλατφόρμα και το πορτοφόλι σας για να δείτε ποια είναι η πολιτική της εταιρείας.

Ως προοίμιο του διαχωρισμού, οι συναλλαγών Bitcoin, όπως το CEX.io, ανέστειλαν τις αποσύρσεις Bitcoin εκ των προτέρων. Το CEX.io θα επιτρέψει και τα δύο κρυπτονομίσματα και θα διαιρέσει τα ποσά στους πελάτες του. Ο διευθύνων σύμβουλος της CEX.io, Eugene Kovalyk, αναφέρει: “Αν θα καταχωρήσουμε το Bitcoin Cash ως νέο νόμισμα συναλλαγών εξαρτάται από τη ζήτηση. Εάν η ζήτηση είναι μεγάλη θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να το προσθέσουμε σίγουρα … Κανείς δεν πρέπει να χάσει το Bitcoin Cash στην πλατφόρμα μας”.

Εν τω μεταξύ, το πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, η Coinbase, απέρριψε το νέο Bitcoin Cash λόγω καχυποψίας ορισμένων πελατών. Υποστηρίζει ότι τα συστήματά τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν το Bitcoin Cash χωρίς μια σημαντική αναθεώρηση του συστήματος τους που επί του παρόντος δεν αξίζει για την άγνωστη αξία του Bitcoin Cash. Το ανταλλακτήριο επέτρεψε ένα σύντομο χρονικό πριν από την 1η Αυγούστου, για που επιθυμούσαν να έχουν στο Bitcoin Cash, να αποσύρουν τα χρήματά τους από το Coinbase.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).