iPhone X: κόστος κατασκευής 358 δολάρια

Μια δημοσίευση του Reuters αναφέρει σήμερα, ότι η κατασκευή του iPhone X κοστίζει στην Apple, πολύ λιγότερα από όσα υπολογίζετε, παρά το γεγονός ότι είναι το πιο ακριβό iPhone που κυκλοφορεί στην αγορά. iPhone X

Σύμφωνα με την TechInsights, μια που είναι γνωστό ότι αποσυναρμολογεί και εκτιμά τα εξαρτήματα των συσκευών, το iPhone X έχει κόστος κατασκευής 357,50 δολάρια.

Έτσι σε σύγκριση, με το iPhone 8 Plus υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά αφού στην Apple κοστίζει περίπου 288 δολάρια, ένα ποσό λίγο υψηλότερο από το iPhone 7 Plus πέρυσι, το οποίο κόστιζε περίπου 277 δολάρια. Το κέρδος που έχει η Apple από το iPhone 8 έφτανε το 59 τοις εκατό, καθώς οι συσκευές πωλούνται τα 799 δολάρια (iPhone 8 Plus) και 699 δολάρια (iPhone 8).

Σύμφωνα με την έκθεση της TechInsights, φαίνεται ότι πολλά από τα που υπάρχουν στο iPhone X είναι ακριβότερα από αυτά του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus. Για παράδειγμα, η οθόνη των 5,8 ιντσών από άκρη σε άκρη κοστίζει 65,50 δολάρια, ενώ ο σκελετός από ανοξείδωτο χάλυβα κοστίζει 36 δολάρια, επομένως αυτά τα δύο κοστίζουν μαζί λίγο περισσότερο από 100 δολάρια.

Η Apple όμως διαθέτει το iPhone X για 999 USD στις , και η τιμή αυτή είναι πολύ υψηλότερη σε άλλα μέρη του , όπως την Ελλάδα, όπου η τιμή θα φτάνει τα 1.200 ευρώ. Έτσι αν και η συσκευή διαθέτει ανταλλακτικά από αυτά του iPhone 8, το κέρδος για την Apple είναι πολύ υψηλό.

Αν κάνετε την αφαίρεση (1000 – 358) , θα δείτε ότι το κέρδος για την Apple φτάνει τα 642 ευρώ ανά συσκευή… Πόσο μάλλον οι συσκευές που κοστίζουν γύρω στα 1200 ευρώ…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).