Jackpotting: αναγκάζει τα ATMs να εκσφενδονίζουν χρήματα

Μια διεθνή hackers που πιθανώς συνδέεται με διεθνείς εγκληματικές ομάδες κατάφερε να “σηκώσει” περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια από ATM στις Ηνωμένες Πολιτείες με την μέθοδο jackpotting. Η συγκεκριμένη μέθοδος αναγκάζει τα ATM να εκσφενδονίσουν χρήματα όπως τους γνωστούς κουλοχέρηδες όταν χτυπήσουν jackpot, δήλωσε ένας αξιωματούχος μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Εντός των τελευταίων ημερών υπήρξαν περίπου πενήντα επιτυχείς επιθέσεις “jackpotting”, δήλωσε ο αξιωματούχος.jackpotting

Τα hacking ATMs που εκτοξεύουν χείμαρρους μετρητών, έχουν παρατηρηθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από το νότιο τμήμα της χώρας στην περιοχή της Νέας Αγγλίας μέχρι στα βορειοανατολικά, δήλωσε ο Matthew O'Neill, πράκτορας στο τμήμα ποινικών ερευνών στο Reuters.

Οι επιθέσεις jackpotting στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον O'Neill, ήρθαν σε δεύτερο χρόνο, αφού είχαν προηγηθεί επιθέσεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής τα τελευταία χρόνια.

“Ήταν χρόνου μέχρι να χτυπήσουν τη χώρα μας”, δήλωσε ο O'Neill.

Η Diebold Nixdorf Incand NCR Corp, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ATM στον κόσμο, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο στοχεύουν τα ΑΤΜ με συγκεκριμένα εργαλεία που απαιτούνται για την πραγματοποίηση jackpotting.

Η της Diebold Nixdorf περιγράφει αναλυτικά τα βήματα που πραγματοποιούν οι εγκληματίες. Αυτά συμπεριλαμβάνουν την απόκτηση φυσικής πρόσβασης, την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου και τη χρήση ενός βιομηχανικού ενδοσκοπίου για την πίεση ενός εσωτερικού κουμπιού που μπορεί να προκαλέσει επαναφορά της συσκευής.

Τα μηχανήματα που λειτουργούν με Windows XP είναι πιο ευάλωτα, ενώ τα ATM που χρησιμοποιούν Windows 7 προστατεύονται καλύτερα από τις επιθέσεις.

“Δεν υπάρχει μια μαγική λύση για την του προβλήματος”

Το Jackpotting αυξάνεται παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, αν και δεν είναι σαφές το πόσα χρήματα έχουν κλαπεί επειδή τα θύματα και η αστυνομία συχνά δεν αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).