Google Chrome: από τον Ιούλιο μη ασφαλείς οι σελίδες με HTTP

Η Google δήλωσε ότι μέσα στο 2018 το πρόγραμμα θα επισημάνει όλες τις ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση HTTPS σαν “μη ασφαλείς”.

Αυτό σημαίνει οποιοσδήποτε ιστότοπος που δεν εμφανίζει ένα πράσινο λουκέτο, θα χαρακτηρίζεται σαν μη ασφαλής στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος .google chrome

Η Emily Schechter, υπεύθυνη ς των ασφαλείας του Google Chrome, επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ με την κυκλοφορία του Chrome 68, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

“Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε για έναν ασφαλέστερο ιστό, υποστηρίζοντας ένθερμα τους ιστότοπους που υιοθετούν την κρυπτογράφηση HTTPS”, αναφέρει η δημοσίευση στο που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη.

Όπως φαίνεται η προσπάθεια της Google κλιμακώνεται, πιέζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους webmasters να υιοθετήσουν το πρωτόκολλο HTTPS, ένα ασφαλές πρότυπο κρυπτογράφησης.

Να αναφέρουμε ότι η χρήση του πρωτοκόλλου HTTPS σημαίνει ότι τα δεδομένα που αποστέλλονται από τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας σε ένα ιστότοπο, μεταφέρονται με και δεν μπορούν να υποκλαπούνται από κάποιον εισβολέα.

Η Google έχει χρησιμοποιήσει αρκετές άλλες τακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης κατάταξης ιστότοπων που χρησιμοποιούν HTTPS στα αναζήτησης, σαν κίνητρο για τους webmasters να υιοθετήσουν την τεχνολογία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).