Τα updates του iOS αυξήθηκαν κατά 51% με τη διαχείριση του Cook

Πάλι σφάλμα στο iOS; Το σφάλμα “βόμβας κειμένου” Telugu ήταν άλλος ένας εφιάλτης για τους χρήστες συσκευών της Apple: με ένα που περιέχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα από την ινδική γλώσσα Telugu οι εφαρμογές μηνυμάτων και λειτουργιών WiFi του σας όχι μόνο κρασάρουν και συνεχίζουν να κρασάρουν.

Η Apple εξέδωσε ένα patch στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά το σφάλμα Telugu δεν είναι το μόνο πρόβλημα λογισμικού που είχε η εταιρεία τους τελευταίους μήνες.

Οι επικριτές του iOS 11 αναφέρουν ότι οι διάφορες ενημερώσεις έκαναν τα τηλέφωνά τους πιο αργά, μείωσαν τη ζωή της μπαταρίας και ήρθαν με άλλα σφάλματα.ios

Όλα αυτά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας της Apple και μια πιο κοντινή ματιά στα δεδομένα υποδηλώνει ότι το πρόβλημα μάλλον υπάρχει.

Από τον θάνατο του Steve Jobs τον Ιανουάριο του 2011 και μετά, η συχνότητα των ενημερώσεων του iOS αυξήθηκε κατά 51%.

Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες της Apple; Πολλές ενημερώσεις, ενημερώσεις στον κώδικα και μερικές φορές ενημερώσεις παρακολούθησης.

Για παράδειγμα, οι σημερινοί ιδιοκτήτες iPhone χρειάστηκε να ενημερώσουν 15 φορές το iOS κατά τη διάρκεια του έτους και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2018. Από την άλλη η Apple εξέδωσε μόνο έξι ενημερώσεις για το iOS κατά τη διάρκεια των 12 μηνών πριν από την αναχώρηση του Jobs.

Αύξηση της συχνότητας ενημερώσεων του iOS

Ο παρακάτω πίνακας, δημιουργήθηκε από διάφορες πηγές και εμφανίζει ενημερώσεις που έγιναν στο iPod Touch, το iPad, το iPhone 4 CDMA, το iPhone 3GS και τα iPhone 7 και 7 Plus. Ο πίνακας εμφανίζει πολύ καθαρά την αύξηση της συχνότητας ενημερώσεων του iOS στη δεκαετία 2007-2017.

Το διάγραμμα δείχνει ότι κατά την περίοδο της Apple του Jobs, ο μέσος ρυθμός ς στις 365 μέρες ήταν στο 6,75. Μετά τον θάνατό του, ο μέσος όρος ανέβηκε στα 10,22 το χρόνο, μια αύξηση της τάξης του 51%. Το διάγραμμα δείχνει επίσης ότι μετά την αποχώρηση του Jobs τον Ιανουάριο του 2011 και μετά το θάνατό του τον Οκτώβριο του 2011, υπήρχε ακόμα μια περίοδος σπάνιων ενημερώσεων από το δεύτερο τρίμηνο του 2012 έως τις αρχές του 2013.

Μετά από αυτό, ο αριθμός ενημερώσεων ανά έτος σταθεροποιήθηκε περίπου στις 10 κάθε χρόνο, μέχρι τις τελευταίες 365 ημέρες της περιόδου της έρευνας, κατά την οποία υπήρχαν 15 ενημερώσεις.

Γιατί οι ενημερώσεις του iOS γίνονται όλο και πιο συχνές;

Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις για το uptick στις ενημερώσεις. Ένας δυνητικός παράγοντας είναι η αυξανόμενη πολυπλοκότητα.

Τα smartphones αποκτούν περισσότερη τητα, περισσότερες εφαρμογές και περισσότερα αξεσουάρ που συνεπάγονται μια αυξανόμενη πολυπλοκότητα στη συντήρηση του λειτουργικού συστήματος.
Έτσι οι ενημερώσεις λογισμικού έγιναν πιο περίπλοκες, με περισσότερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για περισσότερες συσκευές σε περισσότερες γλώσσες και αγορές. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια σταθερή ροή ειδήσεων που αφορούν σφάλματα, απροσεξία στη λεπτομέρεια, κακή απόδοση και θέματα ασφάλειας.

Για παράδειγμα, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση στο iOS 11 το Σεπτέμβριο του 2017 για να βελτιώσει την ασφάλεια και να προσθέσει χαρακτηριστικά.

Μέχρι το Νοέμβριο, η Apple χρειάστηκε να εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσει ένα σφάλμα που προκάλεσε το μικρό γράμμα i και για να γίνει κάποια αυτόματη διόρθωση σε ένα κεφάλαιο Α.

Οι χρήστες ανέφεραν ότι το iOS 11 επιβράδυνε επίσης τα τηλέφωνά τους (εκτός αν είχαν δημιουργήσει αντίγραφα των δεδομένων τους και πραγματοποίησαν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων). Η μπαταρία τελείωνε γρηγορότερα, και το λειτουργικό έδινε λάθος απαντήσεις σε μαθηματικά προβλήματα. Πράγματι, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2017 σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε μεγάλα προβλήματα του iOS και του macOS, συμπεριλαμβανομένων των αδυναμιών ασφαλείας που όταν επιδιορθώθηκαν έφεραν νέα προβλήματα.

Το πιο πρόσφατο σφάλμα κειμένου Telugu, ώθησε την Apple να κυκλοφορήσει άμεσα ένα patch, μετά τα διεθνή πρωτοσέλιδα.

Φυσικά ένας εκπρόσωπος της Apple ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε την υψηλότερη συχνότητα σε ενημερώσεις σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Ανέφερε ότι η Apple εργάζεται ειδικά για να ενημερώνεται με ταχύτητα και απλότητα σε μεγάλη κλίμακα (να ενημερώνει ταυτόχρονα όλους τους χρήστες) και ότι η εταιρεία πιστεύει ότι είναι σε θέση να ενημερώνει γρήγορα κάτι που είναι πολύ καλό για τους καταναλωτές.

Η Apple προσφέρει επίσης αυτοματοποιημένες ενημερώσεις, οπότε οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Και σημείωσε ότι 65 τοις εκατό των χρηστών iOS είναι στην τελευταία έκδοση, σε σύγκριση με ένα λιγότερο από το 1 τοις εκατό των χρηστών του Android που διαθέτουν την τελευταία έκδοση Android.

Μείωση της ποιότητας από την Apple;

Το επίπεδο λεπτομερούς προσανατολισμού και τελειότητας στο στυλ ηγεσίας της Jobs είναι γνωστό. Ο Jobs θεωρείται ιδιοφυΐα, και οδήγησε την Apple με έναν μοναδικό τρόπο που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί. Έτσι όταν παρατηρούμε μια τόσο σημαντική αύξηση στις ενημερώσεις και τα patch μετά την αναχώρησή του, είναι λογικό να δημιουργούνται ερωτήματα για το αν το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων της Apple είναι σε μακροπρόθεσμη παρακμή. Όμως αν και οι αριθμοί των ενημερώσεων φαίνεται υποστηρίζουν την παραπάνω υπόθεση, οι άλλες μετρήσεις λένε κάτι άλλο.

Παρά την εκτεταμένη κάλυψη από τις τεχνολογικές σελίδες για τα πρόσφατα σφάλματα της Apple, οι επενδυτές φαίνονται αδιάφοροι. Παρά τον θάνατο του Jobs, η αξία της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά περίπου 240%.

Οι καταναλωτές φαίνεται να μην ενδιαφέρονται. Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Apple ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, από τις πρώτες πωλήσεις iPhone X.

Όπως φαίνεται για τους καταναλωτές και τους επενδυτές, η λάμψη του brand name της Apple μπορεί να αντισταθμίσει τυχόν ανησυχίες για θέματα λογισμικού.

Όμως αν η εταιρεία εξακολουθήσει να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα, η λάμψη μπορεί να εξασθενίσει…

Δημοσιεύτηκε στο VB

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).