Το Facebook ξεκίνησε τις αγγελίες εργασίας


Το Facebook ξεκίνησε χθες ένα νέο τμήμα για αγγελίες εργασίες, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν εργασία και οι επιχειρήσεις μπορούν να βάζουν αγγελίες σχετικές με θέσεις εργασίας.

Με το όνομα “Jobs“, η ενότητα είναι ήδη διαθέσιμη σε όλους, τόσο σε desktop browsers όσο και μέσω των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Το Facebook καυχιόταν ότι είχε πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως περί τα τέλη του 2017 και ένας μεγάλος αριθμός αυτών των χρηστών πιθανότατα θα αναζητήσει μία ή περισσότερες θέσεις εργασίας κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Η εταιρεία θέλει να κρατήσει αυτούς τους χρήστες συνδεδεμένους στο site της και να “χτυπήσει” το LinkedIn. Και φυσικά για όλο αυτό βασίζεται στην “ευκολίας χρήσης”.

Είναι γνωστό ότι η δημιουργία ενός προφίλ στο LinkedIn μπορεί μερικές φορές να είναι περίπλοκη και  αφού καταφέρετε να δημιουργήσετε μια ωραία LinkedIn σελίδα, ο ιστότοπος να σας βομβαρδίσει μέχρι θανάτου με αμέτρητες ειδοποιήσεις κάθε μέρα.

Παρ ‘όλα αυτά, το LinkedIn (τώρα τμήμα της Microsoft) έχει διατηρήσει τη θέση του ανώτατου ηγέτη στις πύλες αναζήτησης θέσεων εργασίας, κυρίως λόγω του τεράστιου μεγέθους του.

Αλλά το Facebook είναι πολύ μεγαλύτερο σε χρήστες από το LinkedIn (500 εκατομμύρια συνολικά, 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως) και η σχεδόν καθημερινή τριβή μαζί του το καθιστούν μία εύκολη και συνηθισμένη πλατφόρμα, που δεν ξενίζει τον χρήστη για να κάνει μία υποβολή αίτησης για εργασία.

Το Facebook θα συμπληρώσει αυτόματα τα πεδία ιστορικού εργασιών κατά την υποβολή αίτησης σας για εργασία, καθώς και άλλες πληροφορίες που τις παίρνει από το προφίλ σας. Φυσικά μπορείτε να επεξεργαστείτε την αίτησή σας πριν την υποβάλετε. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βλέπουν μόνο τις πληροφορίες που τους παρέχετε καθώς και ό, τι διατίθεται δημοσίως στο προφίλ σας στο Facebook. Από την άλλη, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στη Facebook σελίδα μιας εταιρείας για να λαμβάνουν νέες ειδοποιήσεις θέσεων εργασίας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news