Η Microsoft αποκλείει τις ενημερώσεις ασφαλείας στα συστήματα Windows 7 χωρίς antivirus

Οι υπολογιστές με που δεν χρησιμοποιούν συμβατό λογισμικό δεν λαμβάνουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας από τη Microsoft εξαιτίας ενός ζητήματος συμβατότητας που πιστεύεται ότι προκαλεί μπλε οθόνες.

Αυτή η πολιτική εισήχθη αρχικά στα Windows 10 με τις σωρευτικές ενημερώσεις του Ιανουαρίου 2018. Η Microsoft ζήτησε από τα συστήματα των Windows 10 με ασύμβατο λογισμικό προστασίας από ιούς, να ορίσουν ένα ειδικό κλειδί μητρώου, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, καθώς η εταιρεία εμπόδιζε τις ενημερώσεις που κυκλοφορούσε.

Σύμφωνα με το Myce, τα συστήματα με Windows 7 και χωρίς antivirus ή με προϊόντα ασφαλείας που δεν θεωρούνται συμβατά, επίσης θα αποκλείονται από την λήψη ενημερώσεων ασφαλείας.

Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 7 δεν συνοδεύονται από ενσωματωμένο πρόγραμμα ασφαλείας και έτσι η Microsoft προσφέρει δωρεάν το Microsoft Security Essentials σε όσους δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Για να ορίσετε το κλειδί μητρώου που ελέγχει η Microsoft όταν στέλνει νέες ενημερώσεις, πρέπει να μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή και στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση DWORD (32 bit) και να την ονομάσετε cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc με τιμή 0 :

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat

Όσο για τη λίστα των προϊόντων ασφαλείας που ενδέχεται να μην υποστηρίζονται (να μην θεωρούνται συμβατά) και έτσι να εμποδίζουν τα συστήματα των Windows 7 να λαμβάνουν ενημερώσεις, η ίδια η Microsoft δεν παρέχει καμία καθοδήγηση σχετικά με αυτό το θέμα.

Παρόλα αυτά οι μεγαλύτερες εταιρείες παροχής antivirus προϊόντων έχουν ήδη ενημερώσει το λογισμικό τους για να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική των Windows 10 και οι πιθανότητες είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τα Windows 7, οπότε η πλειοψηφία των προϊόντων προστασίας από ιούς θα πρέπει να είναι τεχνικά συμβατή με το λειτουργικό σύστημα του 2009.

Τα Windows 7 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέχρι τον Ιανουάριο του και είναι κρίσιμο για τα συστήματα που εξακολουθούν να εκτελούν αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος να ενημερώνονται με τα πιο πρόσφατα .

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).