Σύνδεση LTE (4G) και στο Φεγγάρι από το 2019 για streaming HD


Η Vodafone ετοιμάζει μια σύνδεση LTE για το Φεγγάρι. Ναι η εταιρεία ετοιμάζει μια σύνδεση 4G που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για streaming βίντεο HD.

Η PTScientists είναι ο κύριος μοχλός πίσω από την προσπάθεια, και πρόκειται για την πρώτη ιδιωτική χρηματοδότηση μιας αποστολής στο Φεγγάρι που θα ξεκινήσει με ένα πυραύλο SpaceX Falcon 9 από το Cape Canaveral το 2019.

LTE
Εικόνα από το PTScientists

 

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αποστολής, που είναι ένα ταξίδι επιθεώρησης του σεληνιακού rover που είχε αφήσει το Apollo 17 της NASA κατά τη διάρκεια της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής το Δεκέμβριο του 1972, θα μεταφερθούν και δύο Audi rovers που θα συνδέονται μέσω μιας σύνδεσης LTE που θα παρέχεται από τη Vodafone Germany και τη Nokia Bell Labs.

Η Nokia δήλωσε ότι το Ultra Compact Network θα είναι το ελαφρύτερο δίκτυο που έχει αναπτυχθεί και θα ζυγίζει λιγότερο από ένα χιλιόγραμμο, δηλαδή θα έχει το βάρος ενός κόκκου ζάχαρης.

“Οι δοκιμές της Vodafone δείχνουν ότι ο σταθμός βάσης θα πρέπει να μπορεί να μεταδίδει 4G χρησιμοποιώντας μια ζώνη συχνοτήτων στα 1800MHz και να λάβει έτσι την πρώτη ζωντανή εικόνα βίντεο HD από την επιφάνεια της Σελήνης, η οποία θα μεταδοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω ενός deep space link που θα συνδέεται με το διακομιστή του PTScientists στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολών στο Βερολίνο”, ανέφερε η Nokia σε μια δήλωσή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της PTScientists, κύριος Robert Boehme δήλωσε ότι η αποστολή είναι ένα πρώτο βήμα για τη βιώσιμη εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος.

Να αναφέρουμε ότι αυτό το μήνα, το SpaceX έθεσε τους δύο πρώτους δορυφόρους Starlink Internet σε τροχιά.

Το project Starlink φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν “αστερισμό” που θα αποτελείται από 12.000 δορυφόρους περίπου, για την παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων σε όλο τον πλανήτη.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news