Phantom Secure Σύλληψη για πωλήσεις τροποποιημένων smartphones

Το FBI συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της Phantom Secure, μιας εταιρείας που διέθετε προσαρμοσμένες BlackBerry και Android σε διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Motherboard, το FBI, μαζί με αστυνομικές αρχές του Καναδά και της Αυστραλίας, παρακολουθούσαν καιρό την Phantom Secure για την πώληση τηλεφωνικών συσκευών σε καρτέλ ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές οργανώσεις.

Το FBI αναφέρει ότι η εταιρεία Phantom Secure και ο διευθύνων σύμβουλός της Vincent Ramos γνώριζαν πολύ καλά ότι οι συσκευές τους χρησιμοποιούνταν σε βίαια εγκλήματα.Phantom Secure

Τα εν λόγω τηλέφωνα είχαν απενεργοποιημένες τις κάμερες, τα μικρόφωνα και άλλες τυπικές λειτουργίες συνδεσιμότητας ενώ χρησιμοποιούσαν μια έκδοση Pretty Good Privacy για την αποστολή μηνυμάτων.

Το FBI αναφέρει επίσης ότι η εταιρεία επέτρεπε στους πελάτες της να διαγράψουν τα δεδομένα των συσκευών τους από απόσταση.

Η καναδική αστυνομία δήλωσε επίσης ότι όταν ο Vincent Ramos ρωτήθηκε από ένα μυστικό πράκτορα αν τα τηλέφωνα ήταν καλά για “την αποστολή MDMA στο Μόντρεαλ”, εκείνος απάντησε ότι θα ήταν “τέλεια”.

«Το καταφέραμε – τα δημιουργήσαμε ειδικά για αυτό [το λαθρεμπόριο ναρκωτικών]», δήλωσε ο Vincent Ramos.

Το FBI (και άλλα όργανα επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης) έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο για κάθε τεχνολογία κρυπτογράφησης, υποστηρίζοντας ότι οι εγκληματίες εξοπλίζονται με “απόρθητες” κινητές συσκευές που τους εμποδίζουν να διεξάγουν τις έρευνες τους.

Πριν από καιρό μάλιστα το FBI προσπάθησε να αναγκάσει εταιρείες όπως η Apple να προσθέσουν backdoors που θα τους βοηθούσαν στην παρακολούθηση του κοινού στις συσκευές τους, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδυναμώσει τα που είναι διαθέσιμα για τους κανονικούς που δεν έχουν καμία πρόθεση να παραβιάσουν το νόμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).