Data centers: Χρήση της θερμότητας των servers για θέρμανση!

Η σκανδιναβική εταιρεία εκμετάλλευσης δεδομένων Digiplex και η εταιρεία παροχής Stockholm Exergi, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την θερμότητα που παράγεται από τους servers για να θερμάνουν 10.000 νοικοκυριά.

Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η συμφωνία επαναχρησιμοποίησης της θερμότητας των servers είναι η πρώτη στον κόσμο.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ένα λειτουργικό κέντρο δεδομένων θα διοχετεύει τον θερμό αέρα που παράγουν οι servers στο δίκτυο τηλεθέρμανσης της πόλης.servers

Η Digiplex αναφέρει ότι ένα προοδευτικό κέντρο δεδομένων θα πρέπει να εξερευνήσει κάθε τρόπο για να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα, αφού τα κέντρα δεδομένων παγκοσμίως ευθύνονται για το 2% των ετήσιων εκπομπών CO2 παγκοσμίως και το 3% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

“Κάθε φορά που σερφάρουμε στο , προβάλλουμε μια τηλεοπτική σειρά ή χρησιμοποιούμε το cloud, μια διεργασία ξεκινά να τρέχει σε κάποιο κέντρο δεδομένων”, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digiplex Gisle Eckhoff.

“Αυτό το κέντρο δεδομένων είναι μια ηλεκτρική πηγή που καταναλώνει ενέργεια από ορυκτά καύσιμα και αποβάλλει την επιπλέον θερμότητα στην ατμόσφαιρα.Έτσι και εμείς συμβάλλουμε στην του κλίματος”.

“Η αυτή με την Stockholm Exergi είναι ένα μεγάλο βήμα, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στην ψηφιακή δραστηριότητα των κατοίκων να συμβάλλει στη θέρμανση των σπιτιών τους”.

Περίπου το 90% όλων των κτιρίων στη Στοκχόλμη συνδέονται με το δίκτυο τηλεθέρμανσης, καθιστώντας τη Σουηδική πρωτεύουσα μία από τις λίγες πόλεις στον κόσμο όπου είναι εφικτή η επαναχρησιμοποίηση της θερμότητας από τα κέντρα δεδομένων.

Η συμφωνία είναι μέρος των φιλόδοξων σχεδίων της Στοκχόλμης για πράσινες επιχειρήσεις, που κάνουν εξυπνότερη χρήση της .

Η δήμαρχος της Στοκχόλμης, Karin Wanngård, δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση θα πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής τεχνολογίας.

“Η χρήση έξυπνων τεχνολογικών λύσεων για την αξιοποίηση της θερμότητας των κέντρων δεδομένων στις ανάγκες θέρμανσης της πόλης, αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού στόχου να μειώσουμε στο έπακρο τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040”, δήλωσε η Wanngård.

“Είμαι αποφασισμένη να κάνω τη Στοκχόλμη ένα τεράστιο κέντρο για βιώσιμα κέντρα δεδομένων”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).