Ερευνητές κατασκεύασαν φτηνό χαρτί αφής

Ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon κατασκεύασαν ένα απλό χαρτί, χαμηλού κόστους, που μπορεί να εντοπίζει την επαφή με τον και που θα μπορούσε να είναι το μέλλον στην αυτόματη ψηφιοποίηση της γραφής.

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας απλό χαρτί γραψίματος, διαστάσεων κόλλας Α4, με την διαφορά ότι στην πλάτη του υπάρχει κάποιο αγώγιμο υλικό. Οι ερευνητές ήθελαν να πετύχουν μία ισορροπία μεταξύ του καλύτερου αγώγιμου υλικού που να προσκολλάται απροβλημάτιστα στο χαρτί, και του όσο το δυνατόν χαμηλότερου κόστους, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ένα σενάριο μαζικής παραγωγής. Πολλά υλικά απορρίφθηκαν εξαιτίας του υψηλού τους κόστους, της μη επεκτασιμότητας και της κακής αλληλεπίδρασης με το χαρτί. Τελικά οι ερευνητές κατέληξαν σε . Σε ένα πλαστικό φύλλο επικαλυμμένο με άνθρακα, το οποίο θα ήταν προσκολλημένο στην πίσω μεριά του φύλλου χαρτιού ή σε μία μπογιά με βάση τον άνθρακα που θα μπορούσε να ψεκαστεί ή να περαστεί σαν φιλμ σε μία κόλλα Α4.

Κατόπιν συνέδεσαν τα αγώγιμα υλικά του φύλου χαρτιού σε ένα πίνακας αισθητήρων, και έτσι έγινε δυνατή η ψηφιοποίηση οποιουδήποτε αντικειμένου κινηθεί επάνω στο φύλλο αυτό. Είτε είναι ένα δάχτυλο, ένα στυλό, ή μια γραφίδα . Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα φύλο χαρτιού για να ψηφιοποιήσουν , να αποτυπώσουν ψηφιακά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να βαθμολογήσουν μια δοκιμή σε πραγματικό χρόνο και να μοιραστούν άρθρα σε μία online έντυπη εφημερίδα.

Ο σχεδιασμός είχε ως αποτέλεσμα ένα κόστος περίπου 0,30 δολαρίων ανά φύλλο, αλλά οι ερευνητές λένε ότι η τιμή μπορεί πιθανότατα να μειωθεί κατά πολύ, μέσω μίας μεγάλης κλίμακας παραγωγής. Θα παρουσιάζουν επίσημα το έργο τους αυτήν την εβδομάδα στη διάσκεψη ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).