Facebook: δημόσιες οι ιδιωτικές δημοσιεύσεις 14 εκατ. χρηστών

Η Facebook ανακοίνωσε χθες ότι εξέθεσε ιδιωτικές δημοσιεύσεις 14 εκατομμυρίων χρηστών για μερικές μέρες τον περασμένο μήνα.

Από τις 18 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου, και ενώ το Facebook δοκίμαζε ένα νέο χαρακτηριστικό, οι ιδιωτικές δημοσιεύσεις από 14 εκατομμύρια χρήστες που έγιναν εκείνο το εμφανίστηκαν αυτόματα, αφού οι ρυθμίσεις απορρήτου του χρήστη δεν λειτουργούσαν. Facebook

Το Facebook φέρεται να διόρθωσε το σφάλμα, και μέχρι τις 27 Μαΐου, όλα επανήλθαν στο στάδιο που ήταν πριν. Πριν όμως από τις 27 Μαΐου κάποιος θα μπορούσε να μοιραστεί δημόσια μια ιδιωτική σας δημοσίευση.

Από την Πέμπτη, το Facebook άρχισε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους χρήστες και τους ζητά να ελέγξουν τις δημοσιεύεις που έκαναν εκείνη την περίοδο των εννέα ημερών.

“Για να είμαστε σαφείς, το σφάλμα δεν επηρέασε παλαιότερες δημοσιεύσεις”, ανέφερε η υπεύθυνη για τα ς προσωπικών Erin Egan σε δήλωση. “Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό το λάθος.”

Το λάθος φέρεται να συνέβη όταν το Faceboοk δοκίμαζε αλλαγές στις “featured” δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία όλα έχουν επανέλθει. Παρόλα αυτά η ιστορία μας υπενθυμίζει ότι το διαδίκτυο δεν είναι μέρος που βοηθάει στην φύλαξη μυστικών, οπότε καλό θα ήταν να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να κρύψετε κάτι….

_____________________________

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).