20 χρόνια Gmail Δείτε πότε δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας

Την 1η Απριλίου του 2004, η Google εγκαινίασε το Gmail, μια υπηρεσία που από τότε έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Στην αρχή, όλοι νόμιζαν ότι ήταν ένα αστείο, άλλη μια Πρωταπριλιάτικη φάρσα της Google αφού η εταιρεία μέχρι τότε ήταν γνωστή μόνο από την της.

Επειδή ήμουν ένας από τους πρώτους που πήρα ένα λογαριασμό Gmail το 2004, θυμάμαι ότι το πρώτο που έκανε τρομερή εντύπωση, ήταν το γεγονός παραχώρησης δωρεάν χώρου ενός ολόκληρου GB από την εταιρεία.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις POP

Oι ρυθμίσεις POP εμφανίζουν την ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού σας στο Gmail.
Για να τη δείτε κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι επάνω δεξιά, επιλέξτε Προβολή όλων των ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προώθηση και POP/IMAP.

Στην ενότητα λήψης POP, κοιτάξτε στη γραμμή κατάστασης. Θα δείτε τα εξής:

gmail since

Τα ξαφνικά απέκτησαν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, το GB της Google και φυσικά το ποιος είχε προσκλήσεις για την νέα υπηρεσία, αφού η διάθεση της γινόταν μόνο μέσω προσκλήσεων.

Βέβαια να προσθέσω ότι η απόκτηση ενός λογαριασμού του Gmail, ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Η Google έδινε τότε από 5 προσκλήσεις στο άτομο, μετά έδινε 10 και μετά πήγαν μέχρι και 50. Σήμερα ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή χωρίς πρόσκληση.

gmail beta

To Gmail κυκλοφόρησε για όλους επίσημα 7 Φεβρουαρίου του 2007.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα clients ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail της Google αντιμετωπίζεται σαν μια εφαρμογή και όχι σαν μια ιστοσελίδα. H Google δημιούργησε το Gmail με έναν τρόπο που δεν απαιτεί να φορτώσει εκ νέου ολόκληρη η ιστοσελίδα για να δει ο τελικός χρήστης τα νέα μηνύματα. Ήταν κάτι το αδιανόητο για την εποχή. Η εταιρεία το έκανε πραγματικότητα χρησιμοποιώντας HTML με την προσθήκη κάποιων JavaScripts.  Η ιδέα αποδείχθηκε επιτυχία, ακόμα κι αν πολλοί δεν ήταν και τόσο σίγουροι στην αρχή.

Σήμερα, το Gmail είναι μια από τις πλέον χρησιμοποιήσιμες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι χρήστες της υπηρεσίας της Google έχουν από 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να μοιραστούν μεταξύ ,Gmail και Google+.

Δεδομένου ότι η ασφάλεια παίζει πάντα σημαντικό ρόλο για τους χρήστες, η Google παρέχει κρυπτογράφηση SSL από την αρχή της λειτουργίας της υπηρεσίας της. Πρώτα ήταν προαιρετική, έως ότου τελικά άλλαξε σε προεπιλεγμένη ρύθμιση για όλους.

Μετά από το σκάνδαλο της NSA, η εταιρεία αναβάθμισε όλα τα πιστοποιητικά SSL της σε 2048-bit RSA, διπλασιάζοντας αποτελεσματικά την προστασία που προσφέρει στους χρήστες.

Τέλος η Google ανακοίνωσε ότι, για πρόσθετη ασφάλεια, το Gmail κρυπτογράφησε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αυτά που μετακινούνται προς και από κέντρα δεδομένων της Google. Η κίνηση αυτή ήρθε σαν αντίδραση στην είδηση ​​ότι η NSA είχε διεισδύσει στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).