Ο «άνθρωπος από το cloud» Satya Nadella, φέρεται ως επικρατέστερος CEO της Microsoft

Satya NadellaΤο πρακτορείο Reuters επικαλείται μια ακόμα ανώνυμη πηγή που επιβεβαιώνει την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα και το , σύμφωνα με την οποία ο Ινδός Satya Nadella που τα τελευταία τρία χρόνια ηγείται του τμήματος cloud , με υπηρεσία 22 ετών στην εταιρεία θα στεφθεί CEO της Microsoft.

Ο 47χρονος σήμερα Nadella ξεκίνησε την καριέρα του στην Sun Microsystems και από το 1992 μεταπήδησε στην Microsoft, όπου αναρριχήθηκε τάχιστα σε ηγετικούς ρόλους στα τμήματα και Bing. Από το 2011 είναι ο επικεφαλής του τμήματος Cloud and Enterprise.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μicrosoft Στιβ Μπάλμερ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις 23 Αυγούστου 2013 ότι θα παραιτηθεί από την εταιρεία εντός του επόμενου δωδεκάμηνου -μια κίνηση που βάζει τέλος σε ένα κεφάλαιο 13 ετών για τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού, η οποία όμως έχασε την κούρσα στη νέα αγορά φορητών συσκευών. Η αναζήτηση του διαδόχου του έχει διαρκέσει περισσότερο από πέντε μήνες και πολλά ονόματα κορυφαίων στελεχών φέρονται να έχουν προταθεί, μεταξύ των οποίων επικρατέστερο θεωρήθηκε ο CEO της Ford Motor Alan Mulally.

Οι επενδυτές της Microsoft λέγεται ότι επιζητούν την ριζική αναδιάρθρωση της Microsoft θεωρώντας ταυτόχρονα ότι μόνο ένας άνθρωπος από την αγορά, εκτός Microsoft, θα μπορούσε να την εφαρμόσει.

Μάλιστα, ακούγεται πως μαζί με τον νέο CEO, θα γίνει μια ακόμα «αποδέσμευση από το παρελθόν» με τον Μπιλ Γκέιτς να απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του προέδρου της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).