CIA NSA

Σταματάνε οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της NSA;

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ή αλλιώς NSA των ΗΠΑ;
Η κυβέρνηση Obama αυτή την εβδ αναμένεται να προτείνει στο Κογκρέσο την αναμόρφωση του προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
NSA
Συγκεκριμένα σκέφτεται να προτείνει οι τηλεφωνικές να συνεχίσουν να κρατούν τα αρχεία κλήσεων, όπως το κάνουν μέχρι τώρα, και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο να σταματήσει να συλλέγει τηλεφωνικά μεταδεδομένα. Η New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά τις λεπτομέρειες της πρότασης βράδυ της Δευτέρας. Η πηγή τους φυσικά δεν ΄θελε να αποκαλύψει το όνομα της.

Η πρόταση του Λευκού Οίκου θα είναι να θέσει τέρμα στην πρακτική της μυστικής υπηρεσίας που συνέλεγε τηλεφωνικά δεδομένα από εκατομμύρια Αμερικανούς και τα κρατούσε αποθηκευμένα για πέντε χρόνια. Αντί για αυτό, ο Λευκός Οίκος αναμένεται να προτείνει ότι τα δεδομένα θα πρέπει να φυλάσσονται για 18 μήνες από τις τηλεφωνικές εταιρείες που έτσι κι αλλιώς έχουν την υποχρέωση να το κάνουν μετά από μία ομοσπονδιακή ρύθμιση.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA αποκαλύφθηκαν πέρυσι από τον Edward Snowden.

Τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος Barack Obama ανέθεσε σε μια ομάδα να αξιολογήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και να καταθέσει μια πρόταση με για το σημερινό πρόγραμμα αντιτρομοκρατίας. Ο Obama δήλωσε ότι το να έχουν οι εταιρείες τηλεφωνίας τα αρχεία δημιουργεί προβλήματα.

“Δεν θα είναι απλό”, δήλωσε ο Obama. Η ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης πρότεινε η μυστική υπηρεσία να σταματήσει την αποθήκευση δεδομένων και τα αρχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις να αποθηκεύονται στο ένα τρίτο από τις τηλεφωνικές εταιρείες.

“Υπάρχουν δύσκολα προβλήματα”, δήλωσε ο Obama τον Ιανουάριο. “Αν πρέπει να βασιστούμε μόνο στα αρχεία των παρόχων, για παράδειγμα, θα μπορούσε να απαιτηθεί από τις εταιρείες να τροποποιήσουν τις διαδικασίες τους με τρόπους που θα εγείρουν νέες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.”

Και οι οι τηλεφωνικές εταιρείες βέβαια είναι εναντίον αυτής της επιλογής.

Σε αρκετές συναντήσεις που είχαν με το προσωπικό του Λευκού Οίκου από τον Δεκέμβριο, τα στελέχη των τηλεφωνικών εταιρειών αντέδρασαν έντονα με τις προτάσεις της κυβέρνησης. Δήλωσαν ρητά ότι θα αποδεχτούν τις αλλαγές στο πρόγραμμα της NSA, εφόσον θα έχουν νομική υποχρέωση και αν η επιταγή αυτή διατυπωθεί στην υπάρχουσα νομοθεσία.

Λέτε να αλλάξουν τα πράγματα και οι πράκτορες της NSA να βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά. Χωρίς να θέλουμε να παίξουμε με την σοβαρότητα της είδησης, φαντάζει κάπως ουτοπικό οι μυστικές να μην κάνουν αυτό που τους έχει ορίσει το κράτος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).