To Silk Road και πάλι online και αυτή τη φορά πολύ δυναμικά

To είναι και πάλι online και όπως όλα δείχνουν η -ναρκοαγορά είναι πολύ πιο απασχολημένη από ότι ήταν πριν.

silk road

Έξι μήνες μετά που το FBI έκλεισε τη περιβόητη ιστοσελίδα που ήταν γνωστή και σαν “το eBay για ναρκωτικά”, μια νέα έκδοση του Silk Road εμφανίστηκε και προσφέρει ακόμη περισσότερα παράνομα ναρκωτικά από τον προκάτοχό της, σύμφωνα με έκθεση (PDF) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τη Digital Citizens Alliance, μία ομάδα που τάσσεται κατά της online εγκληματικότητας.
Διαβάστε:

Η έκθεση διαπίστωσε ότι σήμερα υπάρχουν 14.000 καταχωρήσεις ναρκωτικών στο νέο Silk Road, σε σύγκριση με 13.000 καταχωρήσεις που υπήρχαν στην ιστοσελίδα πριν κλείσει το περασμένο φθινόπωρο.

“Αυτό που βλέπουμε στην ιστοσελίδα Silk Road σήμερα, είναι περισσότερα φάρμακα, περισσότερους πωλητές και μια ακόμη μεγαλύτερη δέσμευση από τους διαχειριστές και τα μέλη της να κρατήσουν την κοινότητα online”, ανέφερε ο Garth Bruen, ανώτερος συνεργάτης της Digital Citizens Alliance.

silk road

Τον Οκτώβριο, το FBI έκλεισε το Silk Road και συνέλαβε τον φερόμενο εγκέφαλο της ιστοσελίδας, Ross William Ulbricht, ένα 29-χρονο κάτοικο του Σαν Φρανσίσκο. Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι Ulbricht διακινούσε από την υπόγεια αγορά, παράνομα ναρκωτικά, τα εργαλεία για hacking και άλλα παράνομα τα και υπηρεσίες.

Ένα μήνα αργότερα, ένα νέο site με το ίδιο όνομα έκανε την του, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ναρκωτικών.

Η ομάδα Digital Citizens Alliance αναφέρει ότι πέρασε μήνες για να εντοπίσει τέτοιου είδους παράνομες ιστοσελίδες όπως το Silk Road. Η ομάδα παρατήρησε “ένα αυξημένο επίπεδο παράνοιας” μεταξύ των χρηστών των ιστοσελίδων αυτών μετά τις συλλήψεις του Ulbricht, αλλά και άλλων που ακολούθησαν μετά από αυτόν, σύμφωνα με την έκθεση.

Το “Silk Rοad 2,0” και κάποιες άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες στο “Darknet” συνεχίσουν να ευδοκιμούν, παραθέτοντας διάφορα παράνομα προϊόντα, όπως παραποιημένα επίσημα έγγραφα, μυστικές οικονομικές συναλλαγές, υπηρεσίες hacking, σταγόνες ανώνυμα mail και σκληρών ναρκωτικών, αναφέρει η έκθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ulbricht δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες εναντίον του. Ο δικηγόρος του, Joshua Dratel, κατέθεσε πρόταση για να απορρίψει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν τον προηγούμενο μήνα, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του απλά φιλοξενούσε το forum όπου συνέβαινε η διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος και δεν συμμετείχε ενεργά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).