google nsa

Διέρρευσαν e-mails που δείχνουν πολύ στενή σχέση της Google με την NSA

Ανταλλαγές e-mail μεταξύ του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Στρατηγού Keith Alexander και των στελεχών της Sergey Brin και Eric Schmidt μαρτυρούν μια πολύ πιο άνετη σχέση συνεργασίας από αυτή που παρουσίαζε η Google, μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου έτους από τον Edward .

Google NSA

Το δημοσιογραφικό πρακτορείο Al Jazeera δημοσίευσε σήμερα δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρονολογούνται από ένα χρόνο πριν ο Snowden άρχισε τις γνωστοποιήσεις των δράσεων της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Το πρωί της 28Ης Ιουνίου του 2012, ένα email από τον Keith Alexander κάλεσε Schmidt να παραστεί σε μια τετράωρη διαβαθμισμένη ενημέρωση για εξωτερικές απειλές” και στις 8 Αυγούστου σε μια συνάντηση που θα γινόταν σε μια «ασφαλή εγκατάσταση κοντά στο San Jose, της Καλιφόρνια.”

“Στη συνάντηση θα συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα, για λήψη προσανατολισμού, για τις απειλές των κινητών συσκευών και την ασφάλεια,” ανέφερε ο Keith Alexander στο e-mail.

Ο Keith Alexander, ο Schmidt και άλλα στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας είχαν συναντηθεί και νωρίτερα, σύμφωνα με το μήνυμα. Αλλά ο Keith Alexander ήθελε μια άλλη συνάντηση με τον Schmidt και “μια μικρή ομάδα CEOs” αργότερα εκείνο το καλοκαίρι, επειδή η κυβέρνηση χρειαζόταν την βοήθεια της Silicon .

“Περίπου πριν από έξι μήνες, αρχίσαμε συζητήσεις με επίκεντρο την ασφάλεια των κινητών συσκευών,” ανέφερε ο Keith Alexander. “Με μια ομάδα (κυρίως η Google, η Apple και η Microsoft), είχαμε πρόσφατα συμφωνία σχετικά με ένα σύνολο βασικών αρχών ασφαλείας.”

Ο Jennifer Granick, διευθυντής των ατομικών ελευθεριών στο Κέντρο Stanford, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών και της κυβέρνησης είναι “απολύτως απαραίτητη”, αλλά “την ίδια στιγμή, υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια των χρηστών από τον τρόπο που γίνεται η αποκάλυψη των ευπαθειών.”

Η που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και οι εταιρείες τεχνολογίας είναι να ενισχύσουν την ασφάλεια, χωρίς να διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανέφερε ο Granick. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του Keith Alexander και των στελεχών της Google, δείχνουν “το ότι η ανεπίσημη ανταλλαγή πληροφοριών, γίνεται κρυφά, δεν υπάρχει διαφάνεια, ή μια μεθοδολογία για να φτάνουν οι πληροφορίες για την ασφάλεια στα σωστά χέρια.”

Διαβάστε τα e-mails που από το Al Jazeera.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).