Η Lenovo κέρδισε 250.000 δολάρια με την εγκατάσταση του Superfish

Η Lenovo εγκατέστησε το Superfish στους υπολογιστές της μετά πό μια συμφωνία που την έκανε πλουσιότερη κατά 250.000 δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες.lenovo superfish

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία πιάστηκε στα πράσα τον περασμένο μήνα να “αλιεύει” δεδομένα χρηστών των υπολογιστών της με την εγκατάσταση ενός στα συστήματα της. Το γεγονός πυροδότησε ποικίλες από ερευνητές ασφαλείας αλλά και από τους ίδιους τους χρήστες-θύματα.

Το Forbes αναφέρει ότι η Lenovo κέρδισε από 200.000 έως 250.000 δολάρια μετά από τη συμφωνία προ-εγκατάστασης του Superfish, ένα ασήμαντο ποσό δηλαδή, αν σκεφτεί κανείθς ότι τα καθαρά κέρδη της ς μόνο από τις ΗΠΑ ήταν 253 εκατομμύρια δολάρια κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2014.

Η Lenovo υπερασπίστηκε αρχικά την εγκατάσταση του adware αναφέροντας ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις ηλεκτρονικές αγορές, αλλά γρήγορα τα ανώτερα στελέχη της άρχισαν να αποστέλλουν απολογητικές δηλώσεις στα media.

Η εταιρεία ανέπτυξε λογισμικό αφαίρεσης του Superfish, και υποσχέθηκε να μην εγκαταστήσει ποτέ ξανά bloatware, προσφέροντας παράλληλα δωρεάν συνδρομές έξι μηνών για το McAfee .

Το ίδρυμα , εν τω μεταξύ, αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά όπου συναντάει το κακόβουλο Superfish. Το ίδρυμα ανάπτυξης του Firefox θα μπλοκάρει τα self-signed Superfish certificates από την επερχόμενη έκδοση του προγράμματος , όπως αναφέρει το El Reg.

Ο πόλεμος εναντίον του Superfish και της Lenοvo, όπως φαίνεται έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας αφού πρόσφατα η Jessica Bennett από την , κατέθεσε μήνυση εναντίον της Lenοvo για το Superfish που υπήρχε εγκατεστημένο στον φορητό της .

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν όλοι έκαναν το ίδιο, και όλα αυτά για 250.000 δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).