Βρείτε εύκολα τον τύπο RAM που υποστηρίζει το σύστημα σας

Γνωρίζετε ότι η απόδοση του συστήματος σας είναι ανάλογα με τη μνήμη RAM που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Τι συμβαίνει όμως αν η RAM δεν σας επαρκεί ή αν οι πλακέτες που υπάρχουν εγκατεστημένες στο σύστημα σας δεν λειτουργούν κανονικά;ram_1

Αν είστε νέος σε όλα αυτά, μπορεί να σας φαίνονται βουνό. Οι ερωτήσεις σας σχετικά με τους ποιους τύπους μνήμης RΑM υποστηρίζει ο υπολογιστής σας δεν είναι εύκολο να απαντηθούν, αν δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι υποστηριζόμενοι τύποι μνήμης RAM εξαρτιούνται από την μητρική πλακέτα του υπολογιστή (motherboard). Γι ‘αυτό θα πρέπει να έχετε το εγχειρίδιο της μητρικής ή των πληροφοριών που σας έχουν δοθεί από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας.

Τα περισσότερα σύγχρονα μηχανήματα έρχονται χωρίς εκτυπωμένο εγχειρίδιο του motherboard. Αν δεν το κάνετε, ή δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το DVD πια, εξακολουθείτε να έχετε άλλες επιλογές, αλλά θα χρειαστείτε χρόνο για να πάρετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να βρείτε τον κατασκευαστή και το μοντέλο του motherboard. Μόλις έχετε αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης για να βρείτε το εγχειρίδιο της μητρικής online. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν μια μεγάλη λίστα με εγχειρίδια στις ιστοσελίδες τους.

Ας κάνουμε όμως τα πράγματα πιο εύκολα.CPU-Z

Σας παρουσιάζουμε την την εφαρμογή CPU-Z. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εργαλεία, όπως την εφαρμογή Speccy ή HWINFO οι οποίες θα αποκαλύπτουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε

Σημείωση: Οι πληροφορίες μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εκς του υπολογιστή σας ή στο BIOS.

Κατεβάστε τη φορητή (zip) έκδοση της εφαρμογής CPU-Z, αποσυμπιέστε τη στο σύστημά σας και εκτελέστε το πρόγραμμα

Στην καρτέλα Motherboard θα βρείτε τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεστε για τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την έκδοση της μητρικής πλακέτας για να μάθετε εάν υπάρχουν διαθέσιμες . Οι ενημερώσεις αυτές μπορεί να κάνουν το motherboard σας να υποστηρίζει τύπους RΑM που δεν υποστηρίζονται από την αρχική έκδοση.

Στις καρτέλες Memory και SPD θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τη RΑM που ήδη εγκατεστημένη στο σύστημα σας. Εκεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της κάθε μονάδας RΑM, αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις που διατίθενται για πρόσθετες μονάδες μνήμης RAM, και τον κατασκευαστή της μνήμης RΑM.

Η μητρική πλακέτα στην παραπάνω είναι ένα board P55-USB3 κατασκευάζεται από την HP. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης για να βρείτε την αρχική σελίδα τoυ κατασκευαστή της motherboard. Είναι συνήθως αρκετό να αναζητήσετε τον κατασκευαστή και το μοντέλο, π.χ. HP 183E.

Μετά την αναζήτηση, θα καταλήξετε σε μια σελίδα που μπορείτε να βρείτε τις προδιαγραφές που αναφέρουν τους υποστηριζόμενους τύπους μνήμης RAM.

H μητρική πλακέτα που χρησιμοποιείται στο σύστημα μας αναφέρει

ram 1

Οι σημαντικές πληροφορίες είναι ότι υποστηρίζει μέχρι και 8 Gb μνήμη συστήματος, και ότι υποστηρίζει DDR3 RAM. Αν ψάξετε λίγο παραπάνω θα βρείτε και τα MHz που υποστηρίζονται όπως 2200, 1333, 1066 και 800 MHz.

Εάν η ιστοσελίδα του κατασκευαστή δεν απαριθμεί τις πληροφορίες που χρειάζεστε θα πρέπει να κατεβάσετε το εγχειρίδιο της μητρικής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).