Απεγκατάσταση τώρα: Νέα σοβαρή ευπάθεια στο Adobe Flash Player

Τελικά ως γνωστόν η Adobe δεν το χει με την ασφάλεια! Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα του Flash της Adobe. Λίγους μήνες μετά την τελευταία μεγάλη ευπάθεια που ανακαλύφθηκε στο λογισμικό τους καθώς επίσης και μόλις δύο ημέρες από την τελευταία έκδοση ασφαλείας η Adobe μας προειδοποιεί για νέα επικίνδυνη ευπάθεια και σχεδόν μας προτείνει να απεγκαταστήσουμε τον !!!

Adobe Flash Player

Η εταιρεία εξέδωσε ένα νέο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας αυτή την εβδομάδα προειδοποιώντας ότι η τελευταία έκδοση του Flash Player, με αριθμό build 19.0.0.207, είναι ευπαθής σε ένα που θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση των υπολογιστών ή να επιτρέψει σε hacker να αποκτήσουν τον έλεγχο.

Τα κακά νέα είναι ότι η ευπάθεια μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πλατφόρμες Windows, Mac και Linux και δεν υπάρχει ακόμα κάποια εγγυημένη λύση, εκτός από την κατάργηση της εγκατάστασης του plug-in.

Η Adobe έχει ονομάσει την CVE-2015-7645, και αναφέρει ότι επηρεάζει την τελευταία έκδοση του plugin, καθώς και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις τους (δε γλιτώνετε με τίποτα δηλαδή).

Η εταιρεία σημειώνει ότι οι που μπορούν να εκμεταλλευτούν την νέα ευπάθεια είναι περιορισμένες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον συγκεκριμένων στόχων.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δουλεύει πάνω σε μια λύση, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή το νωρίτερο στις 19 Οκτώβρη. Ο μόνος εγγυημένος τρόπος για τους χρήστες για να προστατέψουν τον υπολογιστή τους σε αυτό το σημείο είναι να κατσουν την εγκατάσταση του plugin.

Όσοι θέλετε να κατσετε την εγκατάσταση του plugin, μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες της Adobe από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).