Η αλήθεια για το FBI την Apple και το iPhone του San Bernardino

Στελέχη της Apple αποφάσισαν να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες για το iPhone που χρησιμοποίησε ο τρομοκράτης του San Bernardino. Ως γνωστό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (ξεκίνησε από το FBI) κατηγόρησε την εταιρεία γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε μια δικαστική εντολή που απαιτούσε το ξεκλείδωμα της συσκευής, προκειμένου να διατηρήσει καλές δημόσιες σχέσεις.hack fbi Apple

Σύμφωνα με μια δημοσίευση από το Buzzfeed, εκπρόσωποι της εταιρείας αποκάλυψαν ότι το FBI είχε προσπαθήσει ήδη να παραβιάσει το iPhone 5C που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες στις επιθέσεις San Bernardino. Το αποτέλεσμα αυτών το προσπαθειών ήταν να κλειδώσει εντελώς η συσκευή.

Τα στελέχη της εταιρείας ισχυρίζονται ότι το FBI είχε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε λιγότερο από 24 ώρες από τότε που βρήκε η αστυνομία το iPhone, αν και δεν είναι ακόμη πολύ σαφές γιατί οι ομοσπονδιακοί άλλαξαν τον κωδικό.

Όμως, σύμφωνα με την Apple, οι τεχνικοί της εταιρείας σχεδίαζαν να ανακτήσουν τα από το iPhone χρησιμοποιώντας “τέσσερις διαφορετικούς τρόπους”, μεταξύ των οποίων και ένας που περιλαμβάνει τη σύνδεση του τηλεφώνου σε ένα γνωστό δίκτυο Wi-Fi.

Όταν προσπάθησαν όμως να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο οι τεχνικοί της Apple, δεν μπορούσαν να συνδεθούν, γιατί το iPhone είχε αποκλειστεί ήδη αφού ο κωδικός πρόσβασης του Apple ID είχε αλλάξει.

Αυτό βέβαια συνέβη μετά την παρέμβαση των ομοσπονδιακών και γι ‘αυτό και το FBI ζητάει από την εταιρεία ένα backdoor.

Έτσι ο μόνος τρόπος να ανοίξει το iPhone είναι η δημιουργία ενός backdoor, κάτι που η Apple ισχυρίζεται ότι ουδέποτε άφησε να εννοηθεί ότι είναι αδύνατο να γίνει. Όμως σύμφωνα με την εταιρεία, η δημιουργία ενός backdoor θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο όλων των χρηστών του iPhone σε όλο τον κόσμο.

“Η αναφέρει ότι το αυτό θα χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, σε ένα τηλέφωνο. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόλις δημιουργηθεί, η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, σε οποιονδήποτε αριθμό συσκευών. Στον φυσικό κόσμο, αυτό θα είναι ισοδύναμο με ένα κλειδί, που είναι ικανό να ανοίγει εκατοντάδες εκατομμύρια κλειδαριές – από εστιατόρια και μέχρι καταστήματα και σπίτια. Κανένας λογικός άνθρωπος θα βρει αυτή την ιδέα αποδεκτή' αναφέρει ο CEO της Apple Tim Cook, σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).