Windows 10 Anniversary Update: νέα ενημέρωση, νέο déjà vu

Η αθροιστική ενημερωμένη που κυκλοφόρησε η Microsoft στις 31 Αυγούστου για το Windows 10 Update περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση που περίμεναν ορισμένοι από τους χρήστες της: διόρθωσε το PowerShell.

Η προηγούμενη αθροιστική ενημερωμένη έκδοση για το Windows 10 Anniversary Update (αυτή που κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου ή Build 14.393,82) προκάλεσε προβλήματα στο PowerShell του λειτουργικού συστήματος. Η αθροιστική ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφόρησε χθες (Build 14.393,105) διορθώνει το πρόβλημα PowerShell DSC, σύμφωνα με την Microsoft .

Microsoft Redstone Windows 10 Update

Το build 14393.105, η χθεσινή αθροιστική ενημερωμένη έκδοση, είναι η τρίτη που έχει διαθέσει η Microsoft για τους mainstream χρήστες (που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows ), από τότε που κυκλοφόρησε το πολύ-αναμενόμενο Windows 10 Anniversary Update στις 2 Αυγούστου. Τρεις ενημερώσεις που επιδιορθώνουν τον κώδικα… καθόλου άσχημα, αλλά μιλάμε για ένα final release. Ή μήπως πρέπει να ξεχάσουμε την λέξη final;

Η ενημέρωση της 31ης Αυγούστου δεν συμπεριλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο διορθώσεις σφαλμάτων, καθώς και γενικές ενημερώσεις απόδοσης και αξιοπιστίας, σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση διορθώνει και ένα πάγωμα που αντιμετώπιζαν ορισμένοι χρήστες κατά την σύνδεσή τους στα Windows.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, ή για να το γράψουμε καλύτερα είναι μια κατάσταση déjà vu. Το έχουμε ξαναζήσει και όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε να το ζούμε. Αν και υποτίθεται ότι έχουμε στα συστήματά μας μια final έκδοση, στην πραγματικότητα το αίσθημα είναι σαν να είμαστε beta testers.
Όμως όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν αυτά που είχαμε αναφέρει μέσα από το iGuRu.gr πριν από πολύ καιρό.
Η Microsoft προσπαθεί να ακολουθήσει ένα μοντέλο που στα Linux είναι γνωστό σαν Rolling Release λόγω του Open . Στα Windows έγινε Windows as a γιατί οι χρήστες θα αρχίσουν να χρεώνονται για την υπηρεσία.

Όμως όπως φαίνεται η Microsoft κάτι κάνει λάθος. Οι ενημερώσεις συνεχίζουν να έρχονται ασταμάτητα από λάθη στην ανάπτυξη, αν και αυτή τη στιγμή η χρησιμοποιεί εκατομμύρια δοκιμαστές (που δεν αμείβονται).

Το Linux μπορεί να μάθει στην Microsoft, αρκεί κάποια στιγμή να κατέβει από το καλάμι. Ας πάρουμε για παράδειγμα το openSUSE και την κυλιόμενη έκδοση Tumbleweed.

Κυλιόμενη έκδοση δεν σημαίνει ότι σταματάω να σέβομαι τους πελάτες μου. Αντίθετα μάλιστα. Rolling Release δεν σημαίνει beta release.

Για να καταλάβετε την διαφορά διαβάστε:

Γιατί openSUSE και γιατί Tumbleweed;

και ένα “άσχετο”

Γιατί η Microsoft θέλει να σας πάει στο Windows 10

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).