AlphaBay το ιστορικό σύλληψης του διαχειριστή

Ο υποτιθέμενος κάτοχος της ναρκο- AlphaBay στο Web εντοπίστηκε από το FBI επειδή ήταν μάλλον χαζός. Ο διαχειριστής της παράνομης ιστοσελίδας χρησιμοποιούσε την πραγματική του διεύθυνση email (και μάλιστα Hotmail) στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που είχε επιλέξει για τη λειτουργία του ιστότοπου.

Αυτή είναι μια από τις λεπτομέρειες που προκαλούν έκπληξη στην περίπτωση του Alexandre Cazes, του 25χρονου που συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα στην Ταϊλάνδη σαν ύποπτος για την διαχείριση της παράνομης σελίδας AlphaBay. AlphaBay

Η ιστοσελίδα AlphaBay του Cazes είχε γίνει η μεγαλύτερη μαύρη αγορά του Διαδικτύου, με περισσότερους από 200.000 χρήστες και 40.000 πωλητές. Είχε περισσότερα από 250.000 προϊόντα στις λίστες του, κάτι που την έκανε σχεδόν 20 φορές μεγαλύτερη από το Silk Road, το οποίο έκλεισε το 2013 από το FBI.

Το πιο περίεργο γεγονός σύμφωνα και με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, είναι ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, μια διεύθυνση Hotmail – [email protected] – σαν email επικοινωνίας του CMS σύμφωνα με το Motherboard. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να λαμβάνουν όλοι οι νέοι χρήστες μηνύματα καλωσορίσματος από τη διεύθυνση αυτή, μετά την εγγραφή τους στον ιστότοπο, ή αν χρησιμοποιούσαν το εργαλείο αλλαγής κωδικού πρόσβασης.

Οι Αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι ο Alexandre Cazes – ή ο Pimp Alex – χρησιμοποιούσε τη διεύθυνση αυτή επί σειρά ετών.

Έτσι ήταν πολύ εύκολο να ανακαλύψουν ότι διεύθυνση “[email protected]” ανήκε σε έναν Καναδό που ονομαζόταν Alexandre Cazes με γέννησης την 19η Οκτωβρίου 1991, αντιστοιχώντας το αριθμητικό αναγνωριστικό που υπήρχε στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Hotmail του.”

Ευτυχώς δεν έβαλε και το ΑΦΜ του….

Η ηλιθιότητα όμως δεν σταματά εδώ: ο Cazes χρησιμοποιούσε το ίδιο e-mail και σε διάφορες αναρτήσεις που έκανε σε forums και ιστολόγια στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιούσε το ίδιο ψευδώνυμο και την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου….

Φυσικά, θα μπορούσε κάποιος πραγματικά έξυπνος διαχειριστής σελίδας του Dark Web να τα έκανε όλα αυτά για να οδηγήσει τις αρχές επιβολής του νόμου σε λάθος ψηφιακά μονοπάτια.

Όμως όταν οι Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του Cazes στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, τον βρήκαν να είναι συνδεδεμένος στην ιστοσελίδα του AlphaBay σαν διαχειριστής, επικοινωνώντας ενεργά για που είχε ένα από τα κέντρα δεδομένων του.

Να αναφέρουμε ότι ο Cazes είχε κάνει αρκετές προσπάθειες για να προστατεύσει τον εαυτό του και τις παράνομες δραστηριότητές του, αλλά δεν κρυπτογράφησε τον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.

Η ηλιθιότητα που δεν έχει όρια

Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες για το αν ο Cazes δεν γνώριζε τι έκανε, είχε χρησιμοποιήσει τη ίδια διεύθυνση Pimp Alex του Hotmail και στην δική του επιχείρηση – την EBX Technologies. Πώς κατάλαβε η αστυνομία ότι ο Cazes ήταν πίσω από την EBX Technologies; Ήταν στο προφίλ του στο LinkedIn…

Όλα αυτά επέτρεψαν στις αρχές να αποκτήσουν 5 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, 2 εκατομμύρια δολάρια σε Ethereum, 770.000 δολάρια σε Zcash και 474.000 δολάρια σε Monero, τα οποία μετατοπίστηκαν σε κυβερνητικούς λογαριασμούς.

Δεν γλύτωσε τίποτα, οι αστυνομικοί δεν έπρεπε καν να ζητήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς ο Cazes τους είχε καταγράψει όλους, μαζί με τα σπίτια του και τα πολυτελή αυτοκίνητά του σε ένα exel στον ξεκλειδωμένο, και μη κρυπτογραφημένο φορητό του υπολογιστή.

Οι αρχές αναφέρουν

“Το έγγραφο είχε την ένδειξη “ NET WORTH” με έντονους χαρακτήρες στην κορυφή του εγγράφου. Κάτω από τον τίτλο ο Cazes είχε χωρίσει τα κέρδη του “σε διάφορες υποκατηγορίες όπως Holdings of Assets και Cash Holdings”

Παρόλο που ο ιστότοπός του πωλούσε ψεύτικες ταυτότητες, ούτε ο Cazes ούτε η σύζυγός του – που με μια απλή αναζήτηση στα social, οι αρχές μπόρεσαν να την εντοπίσουν στο Πανεπιστήμιο Mahidol της Μπανγκόκ – σκέφτηκαν να τις χρησιμοποιήσουν για να κρύψουν τα παράνομα κέρδη τους.

Τα πραγματικά ονόματά τους χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να αγοράσουν ακίνητα στην Μπανγκόκ – δύο σπίτια, δίπλα-δίπλα και μόλις επτά λεπτά με το αυτοκίνητο μακριά από το πανεπιστήμιο Mahidol. Άλλα σπίτια βρέθηκαν στο Πουκέτ, την Κύπρο, την Αντίγκουα και τη Μπαρμπούντα και φυσικά κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης διάφορα αυτοκίνητα: ένα Lamborghini Aventador, ένα Porsche Panamera S και ένα Mini Cooper – όλα καταχωρημένα στην ίδια διεύθυνση στην Μπανγκόκ.

Αν και ο Cazes κατάφερε να πάρει ιθαγένεια της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα αγοράζοντας μια ακίνητα 400.000 δολαρίων εκεί, δεν κατάφερε να τη χρησιμοποιήσει. Η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε τα διαβατήριά τους στο σπίτι. Οι αρχές ανακάλυψαν επίσης ότι βρισκόταν στη διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας από την Κύπρο επενδύοντας πάνω από 2 εκατ. Ευρώ σε ακίνητα εκεί. Είχει στείλει μάλιστα χρήματα από την Ταϊλάνδη μέσω του Λιχτενστάιν στην Κύπρο σε μια προσπάθεια απόκρυψης…

Πολύ αργά. Η ταυτότητά του ήταν ήδη φανερή χάρη στη διεύθυνση του Hotmail του. Ζούσε σε ένα σπίτι που είχε στο δικό του όνομα.

Το τέλος

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη του Cazes και το κλείσιμό του σε φυλακή της Ταϊλάνδης βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Οι αρχές αναφέρουν ότι ήταν αυτοκτονία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).