unCAPTCHA παραβιάστηκε το reCAPTCHA της Google

unCAPTCHA: Η Google βιάστηκε να γιορτάσει την ασφάλεια που προσφέρει η υπηρεσία της , ένα σύστημα που αναγνωρίζει αυτόματα ότι δεν είστε bot. unCAPTCHA

Μια ομάδα ερευνητών από το του Maryland ανέπτυξαν ένα νέο αλγόριθμο, που τον ονόμασαν unCAPTCHA. Ο νέος αλγόριθμος μπορεί να νικήσει το σύστημα reCAPTCHA της Google με ποσοστό επιτυχίας 85 τοις εκατό. Η συγκεκριμένη μέθοδος εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια στην ήχου του reCAPTCHA.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λογισμικό αυτοματοποίησης του προγράμματος περιήγησης για την ανάλυση των απαραίτητων στοιχείων και τον προσδιορισμό των αριθμών που απήγγειλε η Google. Μετά μεταβίβασαν αυτούς τους αριθμούς προγραμματιστικά, με σκοπό να ξεγελάσουν τα σημεία που κάνει το AI της Google να ξεχρίζει bots από ανθρώπους.

Για να συμβεί αυτό, το AI που ανέπτυξαν παραβιάζει αρκετά γνωστά ελαττώματα στο σύστημα ασφαλείας της Google για να μειώσει σημαντικά το επίπεδο υποψίας του reCAPTCHA.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια σειρά υπηρεσιών μεταγραφής ήχου για να νικήσουν το σύστημα. Περιέργως, αυτές οι υπηρεσίες ήταν της IBM, Google Cloud και Speech Recognition, Sphinx, Wit-AI, αλλά και Bing Speech Recognition. Έτσι, με κάποιο τρόπο, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία της Google για την παραβίαση της τεχνολογίας της Google.

Μετά την αποκάλυψη αυτού του ελαττώματος στο Big G τον Απρίλιο, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει προσθέσει κάποιες επιπρόσθετες προστασίες που περιορίζουν το ποσοστό επιτυχίας του unCAPTCHA.

“Για παράδειγμα, η Google βελτίωσε επίσης την αυτοματοποίησης του προγράμματος περιήγησης. Επιπλέον, παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι ήχοι περιλαμβάνουν όχι μόνο ψηφία, αλλά και μικρά αποσπάσματα προφορικού κειμένου.”

Οι ερευνητές έκτοτε κυκλοφόρησαν το πλήρες PoC σε ένα paper που μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες [PDF]. Το paper παρουσιάστηκε επίσημα στο Usenix WOOT '17 πυ πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ.

Slides

Δείτε το βίντεο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).