2018: Το έτος ενός τσουνάμι παραβίασης δεδομένων

Είναι δύσκολο να θυμηθούμε όλες τις παραβιάσεις δεδομένων που συνέβησαν το 2018. Αλλά όταν εξετάζετε τις μεγαλύτερες και αυτές με πιο πολλές επιπτώσεις, που αναφέρθηκαν όλο το χρόνο, θα δείτε μια ζοφερή εικόνα για την σημερινή κατάσταση της ασφάλειας των δεδομένων.

Οι συνέπειες της διαρροής ευαίσθητων δεδομένων από μεγάλες εταιρειών, είναι πολλές. Για τους καταναλωτές, αντιπροσωπεύει απώλεια ιδιωτικού απορρήτου, πιθανή κλοπή ταυτότητας και αμέτρητες ώρες επισκευής των ζημιών στις συσκευές τους καθώς και αντικατάστασης στοιχείων (πιστωτικές κάρτες, passwords, ταυτότητες κλπ). Και είναι επίσης δαπανηρές και για τις εταιρείες, με τη μορφή της αρνητικής διαφήμισης και την επακόλουθη ζημία στη φήμη τους, καθώς και το χρόνο και τα χρήματα που δαπανώνται για την αποκατάσταση της παραβίασης και την εξασφάλιση των δεδομένων των πελατών ώστε να είναι καλά εξασφαλισμένα στο μέλλον.

Ωστόσο, παρά το γνωστό κόστος των παραβιάσεων δεδομένων, το πρόβλημα των διαρροών δεδομένων δεν βελτιώνεται. Παρόλο που υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός παραβιάσεων το 2017 , το 2018 διακρίθηκε για τις παραβιάσεις σε μαζική κλίμακα και σε επώνυμους παίκτες, όπως το Facebook, Under Armor, Marriot, Quora, HSBC, NASA και Panera Bread. Οι κυβερνοεγκληματίες έκλεψαν ευαίσθητα στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων email και φυσικών διευθύνσεων, κωδικών πρόσβασης, αριθμών πιστωτικών καρτών, αριθμών τηλεφώνου, ταξιδιωτικών δρομολογίων, δεδομένων διαβατηρίου κ.α.

Θα σκεφτόσαστε ότι αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να κάνουν τις εταιρείες να είναι πιο επιμελείς, για να αποτρέψουν τις παραβιάσεις δεδομένων, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες σπάνια ανακαλύπτουν τις ίδιες τις παραβιάσεις δεδομένων. Σύμφωνα με το DarkReading, μόνο το 13% των παραβιάσεων δεδομένων ανακαλύπτονται εσωτερικά, από τα θύματα.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους που κινούνται στο διαδίκτυο, να κατανοήσουν καλύτερα το σύγχρονο πρόβλημα των παραβιάσεων δεδομένων, το TruthFinder δημιούργησε αυτό το infographic. Αναλύει την έκταση της παραβίασης δεδομένων, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία από το 2005 έως και σήμερα. Ρίξτε μια ματιά στο infographic παρακάτω για να πάρετε την αίσθηση του γιατί το 2018 ήταν μία χρονιά με τσουνάμι παραβιάσεων δεδομένων.

2018-tsunami

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).