600 mining servers έκαναν φτερά: κόστος 2 εκατομμύρια δολάρια

Εγκληματίες κατάφεραν να κλέψουν περίπου 600 servers από κέντρα δεδομένων στην Ισλανδία. Την κλοπή ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Associated Press, που σύμφωνα με τις Αρχές, είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ισλανδία.

Εδώ να αναφέρουμε ότι τις mining εγκαταστάσεις, απαρτίζονται από πολύ ισχυρούς υπολογιστές για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin.mining

Οι κανονικοί υπολογιστές δεν είναι ικανοί για τέτοιες εργασίες εξόρυξης χωρίς την προσθήκη ισχυρών GPU. Ο κλεμμένος ς εκτιμάται ότι αξίζει κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 άτομα για τις κλοπές – συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού , αλλά ο εξοπλισμός δεν έχει βρεθεί.

Σύμφωνα με το Visir, οι ζημιά των 2 εκατομμυρίων που προκλήθηκε αφορά μόνο την κλοπή του εξοπλισμού, αφού τα δεδομένα αποθηκευόταν σε άλλα άλλα συστήματα.

Να αναφέρουμε ότι οι servers που αφαιρέθηκαν από τις εγκαταστάσεις των κέντρων δεδομένων, μπορούν να παράγουν περισσότερα έσοδα πραγματοποιώντας εξόρυξη, αντί να πωληθούν σαν κλεμμένα αγαθά.

Ωστόσο, η ισχύ που απαιτείται για τη λειτουργία των συγκεκριμένων εξυπηρετητών σαν mining θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για την ανακάλυψη των δραστών.

Το κλίμα της Ισλανδίας και η φθηνή πρόσβαση σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έχουν κάνει τη χώρα ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων και τα data centers ένα πολύ δημοφιλές επιχειρηματικό μοντέλο.

Η υδροηλεκτρική, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια μειώνουν το κόστος λειτουργίας των κέντρων δεδομένων, με αποτέλεσμα η εξόρυξη να είναι πολύ φθηνότερη.

Ο αστυνομικός Olafur Helgi Kjartansson δήλωσε ότι οι κλοπές, οι οποίες σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε διάφορα κέντρα δεδομένων, δείχνουν ένα “εξαιρετικά οργανωμένο έγκλημα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).