Privacy; Ναι καλά. Digital Shadows: διαρροή 12 petabyte δεδομένων

Η Digital Shadows, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάλυση του digital risk management και στη διερεύνηση απειλών των πληροφοριών. Η εταιρεία κυκλοφόρησε σήμερα μια έρευνα που σκιαγραφεί την τεράστια κλίμακα των διαρροών ευαίσθητων δεδομένων επιχειρήσεων και καταναλωτών.

“Ο όγκος των δεδομένων πρέπει να αποτελεί βασική αιτία ανησυχίας για κάθε οργάνωση που έχει συνείδηση ​​ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Επιπλέον, με τη γρήγορη εφαρμογή του , θα υπάρχουν σαφείς ρυθμιστικές επιπτώσεις για κάθε οργανισμό που αποθηκεύει δεδομένα πολιτών της ΕΕ.”

Digital Shadows

Κατά τη των τριών πρώτων μηνών του 2018, οι ερευνητές της Digital Shadows ανίχνευσαν πάνω από 1,5 δισ. (1,550,447,111) διαθέσιμα αρχεία σε ανοικτά dupms υπηρεσιών: Amazon Simple Storage (S3), rsync, διακομιστές SMB, FTP servers, λάθος διαμορφωμένους ιστότοπους και μονάδες δίσκου NAS ( Attached Storage).

Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε πάνω από δώδεκα petabyte (12.000 terabytes) δεδομένα. Για όσους δεν κατάλαβαν 12 peta δεδομένων κυκλοφορούν ελεύθερα στο . Για να καταλάβετε το μέγεθος, ο αριθμός είναι πάνω από τέσσερις χιλιάδες φορές μεγαλύτερος από τη διαρροή ‘Panama Papers’ που έφταναν τα 2,6 terabyte.

Τα πιο κοινά δεδομένα που βρέθηκαν να κυκλοφορούν ήταν αρχεία μισθοδοσίας και φορολογικές δηλώσεις (700.000 και 60.000 αρχεία αντίστοιχα).

Ωστόσο, οι καταναλωτές κινδυνεύουν επίσης από την έκθεση 14.687 περιστατικών διαρροής πληροφοριών από ασθενείς. Σε μια περίπτωση, τα δεδομένα συμπεριλάμβαναν πληροφορίες από point of sale (τερματικών πώλησης), στα οποία υπήρχαν καταγεγραμμένες συναλλαγές, και ορισμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Ενδιαφέρον όμως είναι ότι αν και όλοι θα περιμέναμε τις περισσότερες διαρροές να προέρχονται από λανθασμένες ρυθμίσεις του Amazon S3, στη μελέτη της Digital Shadows οι διαρροές από την υπηρεσία αντιπροσωπεύουν μόνο το 7% των εκτεθειμένων δεδομένων που ανακαλύφθηκαν.

Αντίθετα, υπηρεσίες όπως η SMB (33 τοις εκατό), rsync (28 τοις εκατό) και FTP (26 τοις εκατό) συνέβαλαν στην μεγαλύτερη έκθεση πληροφοριών. Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες μπορεί να είναι παλιές, αλλά είναι ακόμα ευρέως χρησιμοποιούμενες.

Στις διαρροές ανακαλύφθηκαν και πάρα πολύ ευαίσθητα δεδομένα, όπως μια περίληψη ευρεσιτεχνίας για ανανεώσιμη ενέργεια που χαρακτηριζόταν σαν “αυστηρά εμπιστευτική”. Ένα άλλο παράδειγμα περιλαμβάνει ένα έγγραφο που περιέχει ιδιόκτητο πηγαίο κώδικα που υποβλήθηκε για κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Rick Holland, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών του Digital Shadows, αναφέρει:

“Ενώ συχνά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε εισβολείς που εισέρχονται στο περιβάλλον μας και υποκλέπτουν τα δεδομένα μας, δεν επικεντρωνόμαστε στα εξωτερικά ψηφιακά μας αποτυπώματα και τα δεδομένα που είναι ήδη διαθέσιμα στο κοινό μέσω υπηρεσιών που δεν είναι ασφαλείς.”

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της Digital Shadows, από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).