eRoadArlanda: δρόμος στη Σουηδία φορτίζει αυτοκίνητα εν κινήσει

eRoadArlanda: Η Σουηδία φέρεται να κατασκεύασε ένα ηλεκτροφόρο δρόμο, ο οποίος είναι ο πρώτος στον κόσμο που μπορεί να φορτίζει οχήματα καθώς κυκλοφορούν. Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση του υψηλού κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με μια δήλωση των εταιρειών Vattenfall και Elways που έχουν αναλάβει το project στο Reuters.

Το project που χρηματοδοτείται από το κράτος, ονομάζεται eRoadArlanda και κοστίζει περίπου 50 εκατομμύρια κορώνες (5.82 εκατομμύρια δολάρια), χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο φορτηγό που πραγματοποιεί από το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης στον κοντινό κόμβο Logistics του Postnord για να ελέγξει την τεχνολογία.eRoadArlanda

Μια ηλεκτροκίνητη ράγα που είναι ενσωματωμένη στην άσφαλτο του δρόμου μήκους 2χλμ., φορτίζει αυτόματα το φορτηγό καθώς ταξιδεύει. Ένας κινητός βραχίονας που είναι συνδεδεμένος με το όχημα αναγνωρίζει τη θέση της σιδηροτροχιάς στο δρόμο και η φόρτιση σταματά όταν το όχημα προσπεράσει τη ράγα ή σταματήσει.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Elways, Gunnar Asplund, δήλωσε ότι η φόρτιση κατά την οδήγηση πρακτικά σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα χρειάζονται πλέον μεγάλες μπαταρίες, που κοστίζουν σχεδόν τα μισά χρήματα στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Οι ηλεκτροκίνητοι δρόμοι θα επιτρέψουν μικρότερες μπαταρίες και θα κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμα πιο φθηνά από αυτά που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Ο κ. Asplund δήλωσε ότι το σουηδικό κράτος, το οποίο χρηματοδοτεί το έργο, ήταν ικανοποιημένο από τα μέχρι στιγμής , με το μοναδικό ζήτημα που όπως φαίνεται έχει ήδη επιλυθεί είναι η βρωμιά που μαζεύεται στη ράγα φόρτισης.

“Αυτοί οι δρόμοι θα επιτρέψουν στα ηλεκτρικά οχήματα να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς μεγάλες, δαπανηρές και βαριές μπαταρίες”, δήλωσε ο Markus Fischer, εκς της Vattenfall, προσθέτοντας ότι η τοποθέτηση του απαραίτητου βραχίονα στα νέα αυτοκίνητα θα ήταν φθηνότερη από τη μετασκευή των σημερινών μοντέλων.

Η Elways έχει κατοχυρώσει με ευρεσιτεχνίας τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Οι δοκιμές του eRoadArlanda ξεκίνησαν τον Απρίλιο και θα διαρκέσουν για τουλάχιστον 12 μήνες ούτως ώστε να δοκιμαστεί το ηλεκτρικό όχημα υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).