Windows 10 Redstone 5 χτύπημα κάτω από τη μέση σε antivirus τρίτων

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα μια νέα προεπισκόπηση με βελτιώσεις ασφαλείας των Windows. Tο νέο build είναι από την επερχόμενη μεγάλη ενημέρωση 5, των Windows 10 που η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.Windows 10 Redstone 5
‘Οπως γνωρίζετε ήδη και έχουμε επισημάνει πολλές φορές από το , το λειτουργικό Windows 10 αναπτύσσεται ως υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουμε νέα χαρακτηριστικά σε τακτική βάση. Η Microsoft κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής πέντε σημαντικές ενημερώσεις: November Update, Anniversary Update, Creators Update, Fall Creators Update, και την τελευταία April 2018 Update.

Την τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, η Microsoft μετονόμασε το Κέντρο ασφαλείας του Windows Defender (Windows Defender Security Center) σε Windows Security. Δεν είναι σπάνιο για τη Microsoft να μετονομάζει ένα χαρακτηριστικό, αλλά είναι πολύ σπάνιο να το κάνει απλούστερο.
Εδώ να προσθέσουμε ότι ενώ οι προγραμματιστές της εταιρείας προσπαθούν να διορθώσουν ακόμα δυσ που εμφανίστηκαν μετά την δημόσια κυκλοφορία του Windows 10 April 2018 Update, ένα άλλο τμήμα ανάπτυξης πειραματίζεται με τους Insiders διαθέτοντας νέα χαρακτηριστικά για μια επερχόμενη έκδοση, πριν ακόμα σταθεροποιηθεί η προηγούμενη.

Σε κάθε περίπτωση, η υπηρεσία του Κέντρου ασφαλείας των Windows (ή Windows Security Center – WSC) απαιτεί πλέον από τα τα προστασίας να εκτελούνται σαν προστατευμένες διεργασίες.

Τα προϊόντα που δεν θα τρέχουν με προστατευμένες διεργασίες δεν θα εμφανίζονται στο παράθυρο του Windows Security. Επιπλέον, το Windows Defender Antivirus θα παραμένει ενεργοποιημένο και θα τρέχει μαζί με αυτά τα προϊόντα.
Σας λέει κάτι η απόφαση της Microsoft; Ναι εκτός του ότι ίσως αποσκοπεί στην των Windows, η απόφαση της εταιρείας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τους πόρους συστήματος του τελικού χρήστη, Ή μήπως ενδιαφέρεται αλλά αποσκοπεί στην κατάργηση όλων των λογισμικών ασφαλείας από τρίτους κατασκευαστές στα Windows;

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσει το νέο χαρακτηριστικό, αλλά προς το παρόν δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε παρά μόνο δημιουργώντας ένα νέο registry key. Το ακόλουθο registry key δεν είναι διαθέσιμο σε μελλοντική έκδοση:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FeatureDisableAvCheck (DWORD) = 1

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία δεν φέρεται να απαιτεί από κανένα την μη εγκατάσταση λογισμικού τρίτων, κάτι που θα παρουσίαζε προβλήματα σε πιθανούς ελέγχους μονοπωλιακών πρακτικών, αλλά αναγκάζει εφαρμογές τρίτων να τρέχουν παράλληλα με το δικό της λογισμικό και με τους δικούς της όρους…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).