Linux Foundation: υποστηρίζει την εξαγορά του GitHub από τη Microsoft

Linux – Microsoft: Η εξαγορά της από την Microsoft προκάλεσε μικτά συναισθήματα στην κοινότητα των προγραμματιστών, αφού πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένας καλός τρόπος για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ενώ άλλοι αμέσως μετά την ανακοίνωση μετέφεραν τα τους σε εναλλακτικές υπηρεσίες.

Ας δούμε όμως την έκπληξη: Ένας από αυτούς που υπερασπίστηκαν τη Microsoft για την εξαγορά του GitHub είναι και The Linux Foundation. Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο blog του οργανισμού, ο executive director Jim Zemlin αναφέρει ότι η αγορά του GitHub από την Microsoft είναι μια “καλή είδηση ​​για τον κόσμο του open source” και ότι θα “πρέπει να γιορτάσουμε την έξυπνη κίνηση της Microsoft”.Linux Foundation

Στη συνέχεια, ο Zemlin αναφέρει ότι η αγορά του GitHub δεν σημαίνει ότι η Microsoft αγόρασε όλο τον κόσμο του open source, σημειώνοντας ότι όλοι οι προγραμματιστές των οποίων τα φιλοξενούνται σε αυτήν την πλατφόρμα διατηρούν την ιδιοκτησία τους στον .

Επιπλέον, ο executive director του Linux Foundation παραδέχτηκε ότι η σημερινή Microsoft είναι μια εντελώς νέα εταιρεία και ότι η προώθηση του open source αποτελεί βασικό κομ της στρατηγικής της.

Η Microsoft υπό την ηγεσία της Satya έχει πλέον ολοκληρώσει τη μετάβασή της από έναν αντίπαλο του open source σε ένα μέλος της κοινότητας πρώτης κατηγορίας. Εάν δεν το έχετε παρατηρήσει, η Microsoft ανοίγει τον κώδικά της και έχει προσλάβει κορυφαίους προγραμματιστές που ασχολούνται με το open source.

Ο Zemlin ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για την κοινότητα του open source τώρα που η Microsoft απέκτησε το GitHub, επισημαίνοντας ότι η μετάβαση του Redmond στο OSS είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό.

Δεν είναι μια ξαφνική αλλαγή. Η Microsoft έχει καταστεί κορυφαίος συνεργάτης του Linux και του Kubernetes, αναπτύσσει και διανέμει προϊόντα βασισμένα στο Linux, άνοιξε το .NET και υποστηρίζει το The Linux Foundation, το Apache Software Foundation, το Open Source Initiative και πολλές παρόμοιες προσπάθειες. Η δέσμευσή τους στο open source υπάρχει εδώ και χρόνια.

Το Linux Foundation υπογραμμίζει ότι το GitHub αναμένεται να βελτιωθεί υπό την ηγεσία του Nat Friedman.

_________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).