Microsoft και Windows 10: η ταχύτητα μειώνει την ποιότητα;

Στα τέλη Μαΐου μετά την τελευταία ενημέρωση των Windows 10 άρχισαν να κυκλοφορούν τίτλοι που ήθελαν το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft να έχει εγκατασταθεί στους μισούς από τους επιλεγμένους υπολογιστές σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σήμερα, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, έχουμε κάποια πιο αξιόπιστα δεδομένα. Είναι όμως αξιόπιστα; Και αν είναι αξιόπιστα μπορεί μήπως η ταχύτητα να επηρεάσει την ποιότητα; Microsoft

“Η ενημερωμένη έκδοση April είναι επίσημα η πιο γρήγορη έκδοση των Windows 10 αφού έφτασε σε 250 εκατομμύρια συσκευές, επιτυγχάνοντας το ήμισυ του χρόνου που χρειάστηκε η ενημέρωση Fall Creators”, δήλωσαν στελέχη της εταιρείας σε μια δημοσίευση στο blog.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει επίσης περίπου 700 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, κάτι που σημαίνει ότι το Windows 10 build 1803 υπάρχει πια στο 35% όλων των συσκευών που μπορούσαν να λάβουν την . Ο ρυθμός υιοθέτησης είναι εντυπωσιακά γρήγορος: 5-6 εκατομμύρια συσκευές την μέρα και περίπου 40 εκατομμύρια υπολογιστές την εβδομάδα.

Φυσικά, η Microsoft θα μπορούσε να μας δώσει πολύ πιο ακριβή δεδομένα που διαθέτει μέσω της τηλεμετρίας, αλλά η εταιρεία δεν φαίνεται να επιθυμεί να μοιραστεί τους αριθμούς. Σε ένα αίτημα του Ed Bott από το ZDNet, η εταιρεία αρνήθηκε να μοιραστεί αυτούς τους αριθμούς. Έτσι βλέπουμε μια εταιρεία που καυχιέται για τεράστιους ρυθμούς υιοθέτησης και απεριόριστες δεξιότητες του AI της, αλλά είναι εντελώς απρόθυμη να μοιραστεί λεπτομέρειες.

Η εταιρεία διέθεσε μόνο αριθμούς για το ποσοστό υιοθέτησης του Windows 10, που ταιριάζει με το success story των Windows. Η συγκεκριμένη ιστορία της Microsoft τροφοδοτεί τους τίτλους ειδήσεων, και μεγάλα σημαντικά γεγονότα, όπως το συνέδριο Build developer.

Τι συμβαίνει όμως με τα δεδομένα αξιοπιστίας;

Η χθεσινή δημοσίευση στο blog αναφέρει ότι οι πρώτες αποδόσεις της έκδοσης 1803 είναι “πολύ θετικές … με υψηλότερους αριθμούς ικανοποίησης, λιγότερα γνωστά ζητήματα και χαμηλότερο όγκο κλήσεων στις ομάδες υποστήριξης σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Windows 10.”

Ακολουθεί μια σειρά θετικών στατιστικών δεδομένων, από τα οποία αναφέρουμε τα “μείωση κατά 20% των ζητημάτων σταθερότητας του συστήματος, και 20% συνολική μείωση των ζητημάτων σταθερότητας των οδηγών.”

Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφιβάλω ότι αυτοί οι αριθμοί είναι αληθινοί, αλλά βασίζονται σε δεδομένα που έχει επιλέξει η Microsoft.

Σήμερα και με τον τρόπο που το κάνει η εταιρεία είναι αδύνατο να ελέγξουμε αυτά που ισχυρίζεται η Microsoft. Θα πρέπει απλά να πιστέψουμε τους αριθμού και να απορρίψουμε κάθε σκεπτικισμό, και αμφισβήτηση αφού δεν μπορούμε να τα επαληθεύσουμε.

Θα αναφέρουμε μια δημοσίευση ανατροφοδότησης από ένα χρήστη των Windows με τίτλο “Ποιότητα και απώλεια εμπιστοσύνης” ή “Patch quality and loss of trust.”  Η δημοσίευση έχει λάβει περισσότερα από 500 upvotes, αλλά δεν είναι ορατή σε όλους. Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση μόνο από την Windows 10 Feedback Hub και μόνο εάν είστε συνδεδεμένοι με ένα λογαριασμό του προγράμματος Insider των Windows):

Οι συσκευές Surface δεν θα έπρεπε να έχουν BSOD με την 1803. Οι εκδόσεις δεν θα πρέπει να χρειάζεται αναθεωρήσεις των μεταδεδομένων. Δεν θα πρέπει να χάνουμε Nics σε διάφορες πλατφόρμες. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη διαδικασία ενημέρωσης, να μας αρέσει να κάνουμε εγκαταστάσεις ενημερώσεων την εβδομάδα που βγαίνουν και να μην περιμένουμε και δούμε τι θέματα θα προκύψουν.
Εμείς, η κοινότητα των Insiders, οι πελάτες σας έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στις διαδικασίες ενημερώσεων.

Η αναλύτρια των Windows και αρθρογράφος στο ZDNet Mary Jo Foley, αναφέρει ότι έχει ακούσει αισθητά πιο αρνητικά σχόλια με αυτή την έκδοση:

Έχω λάβει περισσότερα ερωτήματα και καταγγελίες από αναγνώστες για την ενημέρωση Απριλίου 2018 από ό, τι πήρα για τις δύο προηγούμενες .

Φυσικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της σταθερής υιοθέτησης του Windows 10, η οποία αυξάνεται κατά περισσότερο από εκατό εκατομμύρια υπολογιστές το χρόνο.

Όμως ότι κι αν αναφέρουμε, μας λείπουν τα ακριβή δεδομένα που διαθέτει η Microsoft. Τα προβλήματα που αναφέρουμε παραπάνω δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν περιορίζονται σε λίγες μόνο συσκευές. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξουμε τίποτα από όλα τα παραπάνω.
Ας ελπίσουμε ότι η Microsoft θα γίνει περισσότερο διαφανής στα δεδομένα που μοιράζεται, αλλά μάλλον η ελπίδα δεν έχει καμία σχέση με το τμήμα marketing της εταιρείας.

_______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).