Windows : Έρχεται το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς;

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν αλλάζοντας ριζικά το μοντέλο του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Το Windows σαν ή Windows as a Service που υιοθετούν, αλλάζει το μοντέλο ανάπτυξης και κυκλοφορίας νέων μεγάλων εκδόσεων (βλέπε XP, Vista, 7, 8 κλπ).

Το Windows as a Service λανσάρει για πρώτη φορά μια συνεχόμενη ροή ενημερώσεων στο λειτουργικό σύστημα σε αντίθεση με την κυκλοφορία ενημερώσεων σαν service pack ή με μεμονωμένες εκδόσεις, όπως τις γνωρίζαμε.

Windows

Η Microsoft κυκλοφορεί δύο ενημερώσεις νέων λειτουργιών ετησίως, οι οποίες προσθέτουν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στο λειτουργικό Windοws 10. Οι ενημερώσεις διατίθενται πρώτα πρώτα στις συσκευές του προγράμματος Windows Insider πριν κυκλοφορήσουν για τις συσκευές οικιακών χρηστών και αργότερα σε συσκευές που τρέχουν με εκδόσεις Pro ή Enterprise.

Ένα πρόσφατο δελτίο τύπου της Synaptics, με την ονομασία Synaptics, Collaborate on Enterprise-Grade Biometric PC Security for Microsoft Operating System, αναφέρει ότι η Microsoft εργάζεται ήδη σε ένα λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς.

Το δελτίο τύπου δεν αποκαλύπτει πολλά για το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς της Microsoft εκτός από το ότι θα υποστηρίζει τεχνολογία Biometric PC Enterprise-Grade. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft φαίνεται να εργάζεται σε ένα “βιομετρικό λειτουργικό σύστημα ” που συμπεριλαμβάνει το Windοws Hello.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Η Synaptics Incorporated, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για ανθρώπινη διασύνδεση, μαζί με την AMD, ανακοίνωσε σήμερα μια κοινή πρωτοβουλία με επίκεντρο την παράδοση ενός νέου δείκτη αναφοράς στον τομέα της υψηλής ασφάλειας για την δακτυλικών αποτυπωμάτων με βιομετρικό δακτυλικό αποτύπωμα για φορητούς υπολογιστές για επιχειρήσεις στην πλατφόρμα ™ Mobile και το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς της Microsoft. Η συνεργασία φέρνει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας στους φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της AMD, αξιοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος FS7600 Match-in-Sensor™ της Synaptics με τους ισχυρούς επεξεργαστές AMD Ryzen Mobile και το επικείμενο βιομετρικό σύστημα ασφαλείας της Microsoft.

Το δελτίο Τύπου αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Η Microsoft αποκάλυψε το 2015 ότι τα Windοws 10 θα είναι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορεί. Έτσι το επόμενο λειτουργικό σύστημα νέας γενιάς της Microsoft θα μπορούσε απλώς να είναι μια αναφορά σε κάποια μελλοντική έκδοση του Windows 10 που αναπτύσσει ήδη η εταιρεία.

Γιατί;
Τα Windows 10 θα υποστηρίζονται τουλάχιστον μέχρι το 2025 σύμφωνα με τη Microsoft (παρόλο που η υποστήριξη δεν είναι εγγυημένη για όλα τα hardware που κυκλοφορούν).

Έτσι σε περίπτωση ανάπτυξης ενός νέου λειτουργικού συστήματος επόμενης γενιάς από την εταιρεία, μάλλον θα δούμε ή θα ακούσουμε για κάποιο εξειδικευμένο λειτουργικό σύστημα, καθώς η Microsoft δεν σκέφτεται να αφήσει σύντομα το project Windows 10.

_____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Προφανώς εννοεί το update που θα δούμε τον Οκτώβριο, όχι κάποιο εντελώς νέο λειτουργικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).