Η Google δοκιμάζει στο Chrome τη λειτουργία προειδοποίησης για βαριές σελίδες

Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στο Chrome Canary με την οποία προειδοποιεί τους όταν ανοίγουν βαριές σελίδες. Το Chrome εμφανίζει μια ειδοποίηση στους χρήστες, και τους δίνει τη δυνατότητα να σταματήσουν τη φόρτωση.

Δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες ίδιες σε μέγεθος και . Θα έχετε προσέξει ότι το iGuRu φορτώνεται ταχύτατα σε σχέση πάντα με μία κοινή έτερη ιστο, για παράδειγμα την . Και αυτό γιατί ορισμένες ιστοσελίδες είναι βαρύτερες από τις άλλες και αν το ψάξετε λίγο περισσότερο θα παρατηρήσετε ότι οι διαφορές βρίσκονται στο μέγεθος, στην εκτέλεση δέσμης ενεργειών, στη χρήση πόρων ή στα cookies που έχουν οριστεί στο χρήστη.

Ενώ οι χρήστες του Διαδικτύου με γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις μπορεί να μη νοιάζονται αν μια σελίδα ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο μεγέθους, ας πούμε 1 Megabyte, οι χρήστες σε αργή σύνδεση μπορεί να μην νιώθουν πολύ καλά καθώς θα πρέπει να περιμένουν σε κάθε κλικ που κάνουν.

Αν και είναι φανερό στα 3 πρώτα δευτερόλεπτα αν μία ιστοσελίδα που προσπαθείτε να δείτε είναι βαριά ή όχι, η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία προειδοποίησης στο Chrome Canary η οποία σας ενημερώνει αν μία σελίδα θα σας ταλαιπωρήσει ή όχι.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλοί ιστότοποι που ανήκουν στην Google, για παράδειγμα το YouTube, θεωρούνται βαριές από το Chrome, καθώς αν τις ανοίξετε το Chrome θα πετάξει την ειδοποίηση ότι “this page uses more than” (αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί περισσότερο από).

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη από σήμερα μόνο στο Chrome Canary. Δεδομένου ότι είναι ένα πειραματικό χαρακτηριστικό (ή ειδοποίηση, αν θέλετε), είναι πιθανό ότι μπορεί να αφαιρεθεί και να μην προστεθεί σε κάποια Beta ή σε σταθερή έκδοση του προγράμματος Chrome.

Προς το παρόν όμως, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Chrome Canary για να το ενεργοποιήσετε. Αν το έχετε ήδη κάνει, τότε δείτε τι πρέπει να κάνετε στην συνέχεια :

1. Εάν δεν είστε βέβαιοι για την έκδοση, πηγαίνετε στην σελίδα chrome://settings/help και βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε το Chrοme Canary 69.0.3493.0 ή νεότερη έκδοση.
2. Μετά πηγαίνετε στην σελίδα chrome://flags/#enable-heavy-page-capping και ορίστε τη σημαία σε Enabled [Ενεργοποιημένη] ή σε Enabled (Low) [Ενεργοποιημένη (Χαμηλή)]. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το Enabled (Low) έχει ένα όριο 1 Megabyte ενώ το Enabled έχει υψηλότερο όριο (που δεν αναφέρεται).
3. Κάντε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Chrοme.

Για οποιαδήποτε σελίδα που είναι μεγαλύτερη από το κατώτατο όριο, 1 Megabyte, αν έχετε επιλέξει τη χαμηλή επιλογή, θα λάβετε μια ειδοποίηση στην κορυφή που σας ενημερώνει για αυτό καθώς και μια επιλογή να σταματήσετε αμέσως τη φόρτωση της σελίδας.

Ή μπορείτε να πατήσετε απλώς το πλήκτρο Esc στο πληκτρολόγιο για να σταματήσετε τη φόρτωση ή το κουμπί διακοπής αν η φόρτωση διαρκεί πολύ. Θα ήταν πιο χρήσιμο, κατά την άποψή μας, αν η Google εμφανίσει μια γραμμή προόδου της φόρτωσης για να υποδείξει την ταχύτητα φόρτωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).