Google: η εταιρεία μας παρακολουθεί και offline

Νέο σκάνδαλο με την Google θέλει την εταιρεία να παρέχει κρυφά σε επιλεγμένους διαφημιστές ένα “απόθεμα” δεδομένων συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες.

Μετά από μια διαπραγμάτευση τεσσάρων ετών, η Google και η κατέληξαν σε συμφωνία, με την οποία η Google θα πλήρωνε εκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα την παροχή δεδομένων από τους κατόχους καρτών, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg. Στη συνέχεια, η Google “πακέταρε” τα δεδομένα σε ένα νέο εργαλείο, που ονομάζεται Store Sales Measurement. google

Το συγκεκριμένο εργαλείο επιτρέπει στους πελάτες της εταιρείας να παρακολουθούν πόσες από τις διαφημίσεις τους στο μετατρέπονται πραγματικά σε πωλήσεις.

Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που καμία από τις εταιρείες δεν ενημέρωσε τους χρήστες της για αυτή τη ρύθμιση. Αυτό για την Mastercard, σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των δύο δισεκατομμυρίων πελατών της δεν γνωρίζει ότι παρακολουθούνται.

“Οι άνθρωποι δεν αναμένουν ότι αυτά που αγοράζουν από ένα κανονικό κατάστημα μπορούν να συνδεθούν με αυτά που αγοράζουν από το διαδίκτυο”, δήλωσε στο Bloomberg η Christine Bannan, σύμβουλος της ομάδας Electronic Privacy Information Center. “Υπάρχει ένα υπερβολικά μεγάλο φορτίο δεδομένων που οι εταιρείες λαμβάνουν από τους καταναλωτές και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να ενημερώσουν τους χρήστες για το τι κάνουν και τι δικαιώματα έχουν.”

Πέρυσι, όταν η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά την υπηρεσία Store Sales Measurement ισχυρίστηκε ότι έχει στο “περίπου 70%” των αμερικανικών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Οι αγορές που γίνονται από κάρτες με το σήμα της Mastercard αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% όλων των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικής έρευνας Nilson Report.

Αν και η Google δεν ονόμασε τους συνεργάτες της, το ποσοστό 70% που ανέφερε ότι εξυπηρετεί υποδηλώνει ότι η Mastercard δεν είναι η μόνη εταιρεία πιστωτικών καρτών με την οποία συνεργάζεται.

Η Visa και η American Express δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ερευνούν την υπόθεση.

Ένας εκπρόσωπος της Google ανακοίνωσε στο TNW:

Πριν ξεκινήσαμε αυτό το beta προϊόν πέρυσι, δημιουργήσαμε μια νέα, διπλή τεχνολογία κρυπτογράφησης που εμποδίζει τόσο στην Google όσο και τους συνεργάτες μας να βλέπουν τις προσωπικές πληροφορίες των αντίστοιχων χρηστών. Δεν έχουμε πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες από τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των συνεργατών μας. Δεν μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με τους συνεργάτες μας. Οι χρήστες της Google μπορούν να απενεργοποιήσουν οποτεδήποτε τους ελέγχους δραστηριότητας Ιστού και εφαρμογών.

Αν και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν την offline παρακολούθηση οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αλλά και το εργαλείο εξαίρεσης που αναφέρει η εταιρεία δεν αναφέρει τίποτα για την παρακολούθηση των αγορών εκτός ς.

__________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).