Από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft άλλαξε η εταιρεία προώθησε το λογισμικό της ως Υπηρεσία . Στην αρχή με τη μορφή του Office 365, μία συνδρομητική σουίτα εφαρμογών γραφείου του Office και αργότερα ως ένα πακέτο με Windows το οποίο ονομάζεται Micrοsoft 365.
Η υπηρεσία Microsoft 365 είναι διαθέσιμη μόνο για επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς πελάτες. Και οι δύο υπηρεσίες έχουν κοινό ότι είναι συνδρομητικές.
Το Microsοft Managed Desktop (MMD) είναι το επόμενο λογικό βήμα στην περαιτέρω επέκταση της επιλογής της εταιρείας να προσφέρει τα πάντα “ως υπηρεσία”. Συγκεκριμένα, είναι μια επιλογή για τους πελάτες της να χρησιμοποιούν το Microsoft 365 με συσκευές που ενοικιάζουν από τη Microsoft ή από τους συνεργάτες της.
Η Microsoft ονομάζει ως υπηρεσία το τμήμα ενοικίασης υπολογιστών της Micrοsoft Managed Desktop. Συνδυάζει σε ένα ενιαίο πακέτο, το Microsoft 365 Enterprise, και το Desktop ως υπηρεσία στο σύννεφο.
Αναφέρει σχετικά σε χθεσινό του άρθρο, ο Ελληνικής καταγωγής Βασίλης Καραγκούνης, γενικός διευθυντής της Micrοsoft: “Ο στόχος μας με το MMD είναι να προσφέρουμε μια μεγάλη εμπειρία στους χρήστες, διατηρώντας ταυτόχρονα τις συσκευές ασφαλείς και ενημερωμένες. Το MMD βασίζεται στη δύναμη του Micrοsoft 365 , σε μια συνεπή, ελαφριά αρχιτεκτονική που συνεχίζει να εξελίσσεται, για να επιτρέψει στους πελάτες μας να επωφεληθούν πλήρως από τις ευφυείς δυνατότητες ασφαλείας μας, για την προστασία τους από τις εκκολαπτόμενες απειλές.”
Η Microsoft αναφέρεται στις συσκευές που ενοικιάζονται, ως σύγχρονες, αλλά δεν αποκαλύπτει τις προδιαγραφές τους. Φαίνεται πιθανό ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών διαμορφώσεων των συσκευών αυτών, με βάση τις απαιτήσεις τους. Ένας προγραμματιστής έχει άλλες απαιτήσεις από ότι οι εργαζόμενοι σε πωλήσεις ή σε γραφείο.
Η Micrοsoft συνεργάζεται με τις εταιρείες Dell, HP, DXC, HCL, Computacenter και Accenture/Avanade.
Το Micrοsoft Managed Desktop είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Micrοsoft σκοπεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις αρχές του 2019 και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές (τις οποίες δεν αναφέρει) κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Μένει να δούμε το κατά πόσον ορισμένα από αυτά θα τύχουν αποδοχής από τις μικρότερες επιχειρήσεις ή ακόμη και από οικιακούς καταναλωτές.
Διάλεξα το Firefox και όχι το Tor λόγω της αβεβαιότητας στην αξιοπιστία των exit nodes. Απόψεις?