Eric Schmidt θα δούμε ένα διαδίκτυο χωρισμένο στα δύο

Ο πρώην CEO της Google και πρόεδρος της Alphabet, Eric Schmidt, εκτιμά ότι οι υποδομές πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Κίνας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάσπαση του Διαδικτύου.

Ο Eric Schmidt εν ολίγοις ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν να δούμε ένα διαδίκτυο χωρισμένο στα δύο. Το θα κυριαρχείται από την Κίνα και το άλλο θα καθοδηγείται από τις , ανέφερε στο CNBC.Eric Schmidt

“Το πιο πιθανό σενάριο τώρα δεν είναι η διαστρέβλωση, αλλά μια διακλάδωση σε ένα ΚΙνέζικο και ένα μη Κινέζικο διαδίκτυο που οδηγείται από την Αμερική”, ανέφερε.

Ο Schmidt, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κίνα, κράτησε αποστάσεις από την τεχνολογική σκηνή της χώρας, αλλά προειδοποίησε ότι υπήρχε “πραγματικός κίνδυνος” να αποκτήσει η Κινέζικη κυβέρνηση τον πλήρη έλεγχο μερών του διαδικτύου μέσω συμφωνιών όπως το γιγαντιαίο έργο υποδομών της Belt and Road της Κίνας.

“Θα δούμε φανταστική ηγεσία σε και υπηρεσίες από την Κίνα. Όμως υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι μαζί με αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα υπάρξει και ένα διαφορετικό ηγετικό καθεστώς από την κυβέρνηση, με λογοκρισία, ς και πολλά άλλα.”

“Κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η BRI – η πρωτοβουλία Belt and Road, στην οποία συμμετέχουν 60 χώρες. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτές οι χώρες θα αρχίσουν να αναλαμβάνουν τις υποδομές που κατέχει η Κίνα αλλά με κάποια απώλεια ελευθερίας”.

Τα του Schmidt για ένα ελεγχόμενο διαδίκτυο από την Κίνα έρχονται εν μέσω εσωτερικών συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Google για μια λογοκριμένη της μηχανής αναζήτησης που ετοιμάζει η εταιρεία για την Κίνα με την κωδική ονομασία Dragonfly.

Τα συγκεκριμένα σχόλια δεν μπορεί να είναι τυχαία, καθώς πρόσφατα η Αμερική απαγόρευσε σε κρατικούς υπαλλήλους να διαθέτουν συσκευές από τις Κινέζικες τεχνολογικές εταιρείες Huawei και ZTE.

Η Google αποσύρθηκε από την Κίνα το 2010 για τους κανονισμούς λογοκρισίας που επέβαλε η κυβέρνηση. Το 2018 με την ανακοίνωση του project Dragonfly χιλιάδες εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν μια επιστολή που αντιτίθεται στην επιστροφή της Google στην αγορά της Κίνας.

Ήταν ένα από τα τελευταία ηθικά διλήμματα των υπαλλήλων της εταιρείας, καθώς το προηγούμενο ήταν για την συμμετοχή της Google σε ένα AI project για τον Αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας.

_______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).