Η Microsoft φέρνει το OneDrive Files On Demand των Windows 10 στα macOS της Apple

Η Microsoft φέρνει στο macOS της Apple τη δυνατότητα OneDrive Files On Demand, η οποία επιτρέπει στους της πλατφόρμας να περιηγούνται στο cloud storage χωρίς τη λήψη δεδομένων.

Το OneDrive Files On-Demand είναι μία από τις κορυφαίες λειτουργίες των 10 που χρησιμοποιεί placeholders για την αύξηση της ταχύτητας και τη μείωση της χρήσης δεδομένων.

Τα placeholders, τα οποία είναι ουσιαστικά συντομεύσεις για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud, επιτρέπουν τη λήψη αρχείων καθώς αυτά χρησιμοποιούνται, χωρίς να χρειάζεται να ανακτηθούν επιπλέον δεδομένα από το OneDrive. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να συγχρονίζουν πλήρως τους φακέλους εξαιτίας ενός και μόνο αρχείου.

Τα αρχεία OneDrive On-Demand επανήλθαν στα Windows 10, αφού είχαν αφαιρεθεί παλαιότερα από το λειτουργικό σύστημα. Ξεκίνησαν στα Windows 8 ως placeholders.

Στο macOS, αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί σχεδόν το ίδιο όπως και στα Windows 10. Επ'αυτού η Microsoft εξηγεί: “Το OneDrive Files On-Demand σάς βοηθά να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας στο OneDrive, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη όλων των δεδομένων και να χρησιμοποιήσετε χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας.
Όταν ενεργοποιείτε τα αρχεία On-Demand, θα δείτε όλα τα αρχεία σας στο Mac και θα λάβετε νέες πληροφορίες για κάθε αρχείο. Τα νέα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο ή σε άλλη συσκευή, εμφανίζονται μόνο ως αρχεία online, και έτσι δεν καταλαμβάνουν χώρο στη συσκευή σας. Όταν είστε συνδεδεμένοι στο , θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα online αρχεία (αρχεία σε απευθείας σύνδεση) όπως όλα τα άλλα αρχεία στη συσκευή σας”.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να εκτελείτε κατ'ελάχιστον το macOS 10.14 Mojave, και και έχετε μια τοπική μονάδα δίσκου που να χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων της Apple (APFS).

Το OneDrive Files On-Demand βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο προεπισκόπησης. Η Microsoft δεν έχει ενημερώσει ως προς το πότε θα κυκλοφορήσει για όλους, πλην όμως οι χρήστες μπορούν ήδη να δοκιμάσουν την υπηρεσία κατεβάζοντας το client από εδώ (άμεσος σύνδεσμος λήψης).

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι δεν πρόκειται για την τελική έκδοση της εφαρμογής, επομένως εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα ή άλλα ζητήματα σταθερότητας. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο ρύθμισης του client είναι διαθέσιμες εδώ .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).