Microsoft τι φταίει για την διαγραφή αρχείων και άλλα…

Η Microsoft την περασμένη εβδ απέσυρε το Windows 10 October 2018 Update όταν δέχτηκε καταγγελίες γιατί η εγκατάσταση του λειτουργικού διέγραφε ορισμένα αρχεία. Σε μια δημοσίευση σήμερα η εταιρεία εξηγεί τι ακριβώς δεν πήγε καλά σε αυτή την ενημέρωση.

Η Microsoft αναφέρει ότι ο ένοχος για την διαγραφή είναι μια αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο KFR (Known Redirection). Η επιτρέπει στους χρήστες να ανακατευθύνουν γνωστούς φακέλους, όπως τις βιβλιοθήκες των Windows και την επιφάνεια εργασίας, σε μια νέα θέση που επιθυμούν.Microsoft

Η εταιρεία λοιπόν ανέφερε ότι δέχτηκε παρατηρήσεις από χρήστες των Windows που εγκατέστησαν το April 2018 Update ότι το KFR δημιούργησε έναν κενό φάκελο στη συσκευή τους. Έτσι το νέο October 2018 Update ήρθε με νέα κωδικοποίηση για να αποφευχθεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά.

“Αυτή η αλλαγή, σε συνδυασμό με μια άλλη αλλαγή στην ακολουθία του build της ενημερωμένης έκδοσης, οδήγησε στη διαγραφή των αρχείων” του παλιού “φακέλου και του περιεχομένου του, αφήνοντας άθικτο μόνο τον νέο φάκελο,” εξηγεί η Microsoft.

Η εταιρεία όπως θα δείτε στην επίσημη ανακοίνωση συνεχίζει να εξηγεί τρία διαφορετικά ζητήματα της υπάρχουσας λειτουργίας του KFR στο Windows 10 October 2018 Update.

Προσωπική άποψη

Όμως πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου κάνει εντύπωση η μη ανάληψη της ευθύνης από την εταιρεία. Μια εταιρεία που ανακοινώνει ότι για την διαγραφή αρχείων φταίει το Known Folder Redirection και όχι οι προγραμματιστές που έγραψαν τον κώδικα, αλλά και οι ελλιπέστατες εσωτερικές δοκιμές δεν μου εμπνέει .

Να αναφέρω ότι το σφάλμα είχε αναφερθεί από τους Insiders αλλά δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Νομίζω δε ότι θα πρέπει να τονίσω και την διαφορά που υπάρχει μεταξύ των όρων ευθύνη και δικαιολογία.

Δεν θα ήταν κακό να παραδεχτεί την αμέλειά της (αυτό λέγεται δικαιολογώ την ευθύνη) και να ζητήσει ένα συγνώμη από τους χρήστες της, που το τελευταίο διάστημα δέχονται την μία ενημέρωση μετά την άλλη για επιδιορθώσεις σφαλμάτων που δημιουργούν οι ενημερώσεις…

Ας είμαι κακός δεν πειράζει…

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).