Προτάσεις για την Microsoft

Τα Windows as a service ή σαν υπηρεσία, υπάρχουν εδώ και καιρό, αλλά δεν λειτουργούν. Το σχέδιο της Microsoft να διαθέτει δύο ενημερώσεις νέων λειτουργιών στα Windows 10 ετησίως, (η εταιρεία το κάνει από το 2015), δεν θεωρείται και τόσο θετικό από τους πελάτες της.

Μετά το φιάσκο του Windows 10 October Update, φαίνεται πολύ πιο καθαρά ότι η στρατηγική της Microsoft για δύο ενημερώσεις το έτος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Microsoft

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σημάδι για το ότι η Microsoft θα σταματήσει τις δύο ενημερώσεις χαρακτηριστικών των Windows 10 στο άμεσο μέλλον. Η εταιρεία πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι οι πελάτες των εκδόσεων Enterprise και Education θα μπορούν να εγκαταστήσουν μόνο μία ενημερωμένη έκδοση κάθε δεύτερη χρονιά. Όμως οι πελάτες των Windows 10 Home και Pro δεν έχουν αυτή την επιλογή.

Η Microsoft θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες των Windows 10 Home να έχουν την επιλογή αναβολής της μίας εκ των δύο ενημερώσεων, και να αναβαθμίζουν μια φορά τον χρόνο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν σημάδια…

Όμως μετά το τελευταίο φιάσκο, η εταιρεία θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της κυκλοφορίας τουλάχιστον μιας αξιόπιστης ενημερωμένης έκδοσης. Μάλλον ήρθε ώρα να εγκαταστήσουμε μια ενημέρωση που δεν εστιάζει σε νέες αλλά μόνο στην αξιοπιστία και την . Η διαφήμιση των νέων χαρακτηριστικών από τα builds των , είναι ένα πολύ καλοστημένο marketing. Το πρόγραμμα Windows Insider αποφέρει στην εταιρεία δωρεάν προώθηση του προϊόντος της, αλλά και εκατομμύρια testers. Η καραμέλα δε των “εκατοντάδων νέων χαρακτηριστικών” φαίνεται να λειτουργεί άψογα. Το μόνο που δεν λειτουργεί είναι τα ίδια τα Windows.

H Microsoft εφόσον επιθυμεί να βρίσκεται στις top τεχνολογικές εταιρείες θα πρέπει να ξαναδεί τις διαδικασίες δοκιμών και φυσικά να τις βελτιώσει. Θα πρέπει να υποστηρίξει το βασικό λειτουργικό σύστημα και αφού το γέμισε νέα να τα δοκιμάζει μέχρι να δουλεύουν.

Η Microsoft θα πρέπει να δεσμευτεί για το ότι ο διάδοχος του Windows 10 October Update θα είναι μια έκδοση αξιοπιστίας. Χωρίς νέα χαρακτηριστικά, μια βαρετή αλλά χρήσιμη και αξιόπιστη ενημέρωση.
Αν η συγκεκριμένη τακτική λειτουργήσει, θα πρέπει να την καθιερώσει, και εφόσον επιθυμεί δύο ενημερώσεις τον χρόνο, ας κάνει την μία αξιόπιστη. Βαρετή, αλλά αξιόπιστη. Θεωρώ ότι οι πελάτες της θα είναι πολύ πιο ευχαριστημένοι, ειδικά αν τους αφήσει την δυνατότητα επιλογής για μια ενημέρωση τον χρόνο.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).