IBM – Red Hat τι θα γίνει τώρα με την Red Hat

Όταν ανακοινώθηκε η είδηση ​​εξαγοράς της Red Hat από την IBM, οι υπάλληλοι της μεγαλύτερης εταιρείας open λογισμικού δεν το πήραν και τόσο καλά.

Όμως, όπως φαίνεται η ζωή θα συνεχιστεί όπως και πριν για τους υπαλλήλους της Red Hat. Η μεγάλη διαφορά; Η εταιρεία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους τεράστιους πόρους της IBM.IBM

Με την IBM, η Red Hat θα διατηρήσει την αυτονομία της. Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Whitehurst και η σημερινή του ομάδα διαχείρισης θα συνεχίσουν να ηγούνται της εταιρείας. Η Red Hat θα διατηρήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, τα εμπορικά σήματα και το μοναδικό στυλ ηγεσίας της Red Hat.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει αυτή τη στιγμή η IBM είναι να μετατρέψει την Red Hat σε άλλο ένα brand name της εταιρείας. Ο Arvind Krishna, ανώτερος αντιπρόεδρος της IBM για το υβριδικό σύννεφο, δήλωσε: “Η Red Hat πρέπει και θα παραμείνει ανεξάρτητη”.

Αυτή η ιδέα δεν είναι και τόσο ριζοσπαστική όσο ακούγεται. Σε πάρα πολλά τμήματα της IBM έχουν δοθεί τεράστιες ελευθερίες. Εξωτερικά η εταιρεία φαίνεται να λειτουργεί σαν ένα μονολιθικό βασίλειο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα υποσύνολο βασιλείων κάτω από το ίδιο .

Για παράδειγμα, όλα τα και τα λειτουργικά συστήματα ανοιχτού της Red Hat, όπως το RedHelp Enterprise Linux (RHEL), το CentOS, το Fedora, το CoreOS, το Ansible, το WildFly (πρώην JBoss) και πολλά άλλα, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται όπως και πριν. Επιπλέον, όλα τα προγράμματα ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει η Red Hat, όπως το cloud OpenStack, θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται.

Ο Paul Cormier, πρόεδρος των των και τεχνολογιών της Red Hat, δήλωσε ότι η εξαγορά δεν θα έχει επίδραση στις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας.

Την ημέρα που θα κλείσουμε, δεν θα υπάρξει τίποτα διαφορετικό, θα είναι η δουλειά ως συνήθως με τους ίδιους οδικούς χάρτες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για την κοινότητα. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές, δεν ξέρω πώς να το πω αλλιώς, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε με την κοινότητα του Linux.

Επιπλέον, η Red Hat θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλους τους υφιστάμενους εταίρους της. Ναι, αυτό συμπεριλαμβάνει και τους ανταγωνιστές στο cloud της IBM.

“Η Red Hat θα συνεχίσει να υποστηρίζει υπάρχουσες συνεργασίες με άλλους παρόχους cloud”, ανέφερε ο Cormier. Αυτοί οι συνεργάτες συμπεριλαμβάνουν τη Microsoft με το Azure, τις υπηρεσίες Web της Amazon και το Google Cloud.

Η συγχώνευση και εξαγορά της εταιρείας αφορούν το Cloud.

Ο Cormier αναφέρει:

Δεν είμαστε μια εταιρεία ανοικτού κώδικα. Είμαστε μια επιχείρηση-λογισμικού με ένα μοντέλο ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα. Το μυστικό της Red Hat είναι ότι έχουμε βάλει μαζί αυτά τα δύο πράγματα. Και η IBM από την άλλη έχει μια τεράστια ιστορία επιχειρηματικού λογισμικού και ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα.

Έτσι όπως φαίνεται η IBM θα συνεχίσει να είναι μια δύναμη παροχής υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις και η Red Hat θα συνεχίσει να είναι κυρίαρχος φορέας ανοικτού πηγαίου κώδικα. Μαζί, ελπίζουν να γίνουν η μεγαλύτερη δύναμη υβριδικού Cloud τον 21ο αιώνα.

_______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).