Google 4 νέα μέτρα ασφαλείας υποχρεωτική η χρήση της JavaScript

Η ανακοίνωσε σήμερα τέσσερις νέες λειτουργίες για περισσότερη στους προσωπικούς σας λογαριασμούς.

Οι τέσσερις ενημερώσεις δεν αποσκοπούν μόνο στην ενίσχυση της προστασίας πριν και μετά την εγγραφή των χρηστών σε υπηρεσίες της εταιρείας, αλλά και στην περίπτωση ανάκαμψης μετά από ένα hack.Google

Σύμφωνα με τον Jonathan Skelker της Google, η πρώτη προστατευτική λειτουργία που κυκλοφόρησε η Google σήμερα τρέχει στο background πριν ακόμα οι χρήστες αρχίσουν να πληκτρολογούν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Σύμφωνα με τον Skelker, σύντομα η Google δεν θα επιτρέπει σε χρήστες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους αν έχουν απενεργοποιήσει το JavaScript στον περιηγητή τους.Ο λόγος που θα εφαρμόσει η Google το παραπάνω μέτρο είναι γιατί χρησιμοποιεί JavaScript για τους ελέγχους εκτίμησης κινδύνου στη σελίδα σύνδεσης. Έτσι αν η JavaScript είναι απενεργοποιημένη, αυτό θα επιτρέπει σε hackers να παρακάμψουν τους ελέγχους αυτούς.

Η αυτή είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει έναν πολύ μικρό αριθμό χρηστών (περίπου το 0,01 τοις εκατό σύμφωνα με τα δεδομένα της Google) αλλά πιθανότατα θα κάνει τη ζωή δυσκολότερη στα bots. Οι χρήστες που θα επηρεαστούν είναι αυτοί που απενεργοποιούν την JavaScript για λόγους απόδοσης.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας σχετίζεται με τις κακόβουλες εφαρμογές του Android που ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει στα τηλέφωνά σας.

Η Google σχεδιάζει να λαμβάνει δεδομένα από το Google Play Protect, ένα σαρωτή ασφαλείας που συμπεριλαμβάνεται σαν επίσημη εφαρμογή στο Android για το Google Play, για να καταγράψει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές που εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένες στα smartphones που χρησιμοποιούν το Android.

Αυτές οι πληροφορίες θα εμφανίζονται μέσα στην ενότητα Ελέγχου ασφαλείας του λογαριασμού σας στην Google τις προσεχείς εβδομάδες, και μάλιστα οι πληροφορίες αυτές θα επικαλύπτουν την οθόνη του χρήστη αμέσως μόλις συνδεθεί στον λογαριασμό του, για να αναγκαστεί να κάνει κάτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η τρίτη νέα λειτουργία αφορά τις εφαρμογές και ιστότοπους τρίτων τους οποίους κάποιος χρήστης έχει χορηγήσει άδεια πρόσβασης στα δεδομένα του λογαριασμού του στο παρελθόν.

“Σας ειδοποιούμε ήδη όταν είναι να δώσετε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες – όπως τα δεδομένα του Gmail ή στις Επαφές της Google – σε ιστότοπους ή εφαρμογές τρίτων. Τις επόμενες εβδομάδες, θα το επεκτείνουμε για να σας ειδοποιούμε κάθε που πάτε να μοιραστείτε οποιαδήποτε δεδομένα από τον λογαριασμό σας”, αναφέρει ο Skelker σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Τελευταίο μέτρο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ένα χαρακτηριστικό ασφάλειας που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Google σε περίπτωση παραβίασης του λογαριασμού σας. Η λειτουργία αυτή είναι ήδη ενεργή και αποτελεί ένα νέο σύνολο διαδικασιών για την επαναφορά της πρόσβασης και την επανασφάλιση των χαρακτηριστικών ασφαλείας που έχουν υποστεί βλάβη.

Η περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτήν τη σελίδα ς της Google και εκτός από το ότι βοηθά τους χρήστες να ανακτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, θα τους βοηθήσει επίσης να ελέγχουν κάθε οικονομική δραστηριότητα από το Google Pay, να εξετάζουν τι νέα αρχεία προστέθηκαν στο Gmail ή στο Drive κλπ.

Αυτό το GIF εμφανίζει μια προεπισκόπηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί αυτή η νέα διαδικασία ανάκτησης του λογαριασμού σας.

__________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).